Ajankohtaista juuri nyt – Seesteinen syys

Piha
Sonjan_ajankohtaista
Siemenet talteenKerää ja kylvä oman puutarhan kaksi- ja monivuotisista kasvien siemeniä. Vaihda oman puutarhan aarteita, eri lajikkeita ja lajeja muiden harrastajien kanssa. Siemenet ovat tuleentuneita, kun ne alkavat varista itsekseen. Silloin on aika kerätä siemenkodat ja antaa niiden kuivua parisen viikkoa huoneenlämmössä ilmavasti esim. sanomalehden päällä. Kylvä sitten siemenet ulos ruukkuihin tai avomaalle, jolloin kylmäkäsittelyä vaativat lajit saavat luonnollisen kylmän jakson talven aikana. Merkitse kylvös hyvin. Kuivat siemenet säilyvät paperipusseissa, jos et kylvä niitä heti. Kerää myös yksivuotisten (esimerkiksi härkä- ja ruusupapujen) siemeniä kevätkylvöön.

Siemenet talteen

Kerää ja kylvä oman puutarhan kaksi- ja monivuotisista kasvien siemeniä. Vaihda oman puutarhan aarteita, eri lajikkeita ja lajeja muiden harrastajien kanssa. Siemenet ovat tuleentuneita, kun ne alkavat varista itsekseen. Silloin on aika kerätä siemenkodat ja antaa niiden kuivua parisen viikkoa huoneenlämmössä ilmavasti esim. sanomalehden päällä. Kylvä sitten siemenet ulos ruukkuihin tai avomaalle, jolloin kylmäkäsittelyä vaativat lajit saavat luonnollisen kylmän jakson talven aikana. Merkitse kylvös hyvin. Kuivat siemenet säilyvät paperipusseissa, jos et kylvä niitä heti. Kerää myös yksivuotisten (esimerkiksi härkä- ja ruusupapujen) siemeniä kevätkylvöön.

Istuta astiataimia

Syksy on hyvää istutusaikaa, ja astiataimia voi istuttaa aina maan ollessa sula. Varsinkin maan eteläosissa syksy on yleensä niin leuto, että vielä syyskuussa istutetut astiataimet ehtivät hyvin juurtua. Taimistot tyhjentävät varastonsa talveksi, ja silloin perennoista ja pensaista voi tehdä edullisia löytöjä.

Tee istutuksia syksyn kausikasveista


Muun muassa krysanteemit, koristekaalit ja syklaamit sietävät kylmää, joten niiden loistosta voi nauttia myöhään talven kynnykselle asti. Istuta ruukkuihin ja muista lannoitus. Isot krysanteemit eivät pidä sateista, joten niille paras paikka on katoksen alla.

Lannoita kesäkukkijoita

Jatka kukkivien yksivuotisten kesäkukkien lannoitusta ruukuissa ja amppeleissa, silloin ne kukkivat pitkään syksyyn.

MAINOS
MAINOS LOPPUU