Altaat, paljut ja ammeet joka tarpeeseen – Pulahda virkistäytymään!

Piha

Kylpytynnyrit eli paljut, pore- ja ulkoaltaat tuovat luksusta arkeen. Valikoimasta löytyy jokaisen kukkarolle ja mieltymyksille sopiva vaihtoehto.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Kylpytynnyrit eli paljut, pore- ja ulkoaltaat tuovat luksusta arkeen. Valikoimasta löytyy jokaisen kukkarolle ja mieltymyksille sopiva vaihtoehto.

Paljuja, ulkoporealtaita ja isojakin uima-altaita näkee yhä useamman pientaloasujan pihalla. Viime vuosina huimasti kasvaneen kysynnän myötä paljujen ja altaiden tarjonta on monipuolistunut. Jokaiseen tyyliin ja makuun löytyy sopiva vaihtoehto. Nyrkkisääntönä kannattaa kuitenkin muistaa, että sekä palju että allas on monivuotinen sijoitus.

Paljuihin ja altaisiin on saatavilla monenlaisia lisävarusteita, jotka takaavat maksimaalisen viihtyvyyden ja nautinnollisen rentoutumishetken. Paljujen lisävarustuksiin kuuluvat värivalot ja porejärjestelmät sekä juomatelineet virvokkeita varten. Altaisiin voi hankkia muun muassa valaistuksen, musiikkijärjestelmän tai vaikkapa langattoman television. Lisävarusteet vaikuttavat olennaisesti kustannuksiin. Esimerkiksi valaistus ja lämmitys nostavat käyttökustannuksia.

Huomioi, kun olet hankkimassa paljua tai allasta

Alusta

 • Palju: täyden painon kantava tasainen alusta, ei suoraan maan päälle.
 • Poreallas: tasaisen ja jäykkä pinta, joka kestää altaan kokonaispainon. Tyypillisesti alustana on puuterassi tai kivipiha.
 • Uima-allas: tasainen ja routimaton alusta, joka kestää altaan kokonaispainon.

Veden vaihtoväli

 • Palju: vesi vaihdettava joka kylpykerralla, jos käytössä ei ole suodatinjärjestelmiä. Allaskemikaaleja käyttämällä samassa vedessä voi kylpeä muutaman kerran.
 • Poreallas: aktiivisessa käytössä noin kaksi kertaa vuodessa.
 • Uima-allas: noin kerran vuodessa.

Puhdistaminen

 • Palju: sisäpuoli puhdistetaan harjaten. Pesuaineeksi käy esimerkiksi mäntysuopa. Pesun jälkeen kuivattava hyvin.
 • Poreallas: Puhtautta ylläpidetään suodatusjärjestelmän ja puhdistus- ja desinfiointiaineiden avulla. Tyhjennettynä allas pestään kokonaan.
 • Uima-allas: Puhtautta ylläpideään suodatusjärjestelmän ja puhdistus- ja desinfiointiaineiden avulla. Roskien poistaminen imurilla, haaveilla ja harjoilla. Tyhjennetty uima-allas imuroidaan, tahrat ja liat pestään.

Käyttöikä

 • Palju: noin 5-10 vuotta riippuen siitä, kuinka hyvin sitä on hoidettu. Muovi ja aluuminialtaiden käyttöikä on pidempi kuin puusta valmistettujen kylpytynnyreiden, mutta näissäkin puuosat vanhenevat samalla tavalla ajan mittaan.
 • Poreallas: noin 15-20 vuotta riippuen rungon laadusta ja siitä kuinka hyvin allasta on hoidettu.
 • Uima-allas: jopa 25 vuotta riippuen rungon laadusta ja siitä kuinka hyvin allasta on hoidettu.

Muista turvallisuus

Paljujen ja altaiden kanssa tulee aina olla tarkkana turvallisuuden kanssa. Kannella tai peitteellä suojataan putoamiselta ja lisäksi estetään roskien pääsy veteen. Kiinteät esteet kuten aidat ja elektroniset hälyttimet lisäävät myös turvallisuutta.

Löytyykö näistä sinulle sopiva vaihtoehto?

 • Folkpool Classic

Ajattoman tyylikäs allas. Neljä eri runkomateriaalia. Saatavilla lisävarusteita ja allaspeitemalleja. Mitat: 2,5 x 5 m – 1,5 x 25 m. Uintisyvyys 1,35 m. Hinta alk. 8 000 ¤. Folkpool Ab, www.folkpool.fi

Suomen uimarituotteet uima-allas.

 • Uima-allas

Kattava allaspaketti. Sisältää mm. rakenteet, allasmuovin, pumpun, suodattimen, haavit ja harjat. Mitat: 7,3 x 3,6 m. Syvyys: 1,32 m
. Hinta: 2 312 ¤
. Suomen uimarituotteet Oy, www.uimari.net

Pro Patio Oy Wellis EveRest.

 • Wellis EveRest

Huippuvarusteltu ulkoporeallas. Sisältää stereot, led-valaistusjärjestelmän ja pumput. Hierontasuuttimia 98 kpl. Mitat: 2,36 x 2,36 m
. Hinta: alk. 11 490 ¤. Pro Patio Oy
 www.poreisiin.fi / www.propatio.fi

Aquaspa Cal Spas Escape 758 LE

 • Cal Spas Escape 758 LE

Poreallas täydelliseen rentoutumiseen. Altaassa 58 vesisuutinta ja 10 ilmasuutinta. Lisäksi LED-vesisuuttimet ja iPod asema kaiuttimineen. Mitat: 2,13 x 2,13 x 1m. Aquaspa Oy www.aquaspa.fi

SpaDealers City-palju

 • City-palju

Polyeteenistä valmistettu kylpytynnyri. Ulkopuoli verhoiltu lämpökäsitellyllä männyllä. Nopea kaasulämmitys ilman savua.
 Mitat: ulkohalkaisija 1,8 m, sisähalkaisija 1,67 m, korkeus 1,03 m.
 Hinta: alk. 1 490 ¤
. Oy SpaDealers Ab, www.spadealers.fi

Poolspa Saratoga Empire

 • Saratoga Empire-ulkoporeallas

Ulkoporeallas noin kuudelle henkilölle, yksi makuupaikka. Ominaisuuksina mm. niska-hartiahieronta ja hydroterapia. Hierontasuuttimia 54 kpl. Mitat: 2,36 x 2,26 x 1,02 m. Hinta: 13 490 ¤ (sis.alv 24 %). Poolspa Oy www.poolspa.fi

Acon Luxus 6000

 • Acon Luxus 6000

Moderni käsinvalmistettu allas ei vaadi betonivaluja tai muita kiinteitä rakenteita. Sisältää kaikki perusvarusteet. Mitat: 6 x 3 x 1,45m. 
Hinta: 10 990 ¤. 
Acon Finland Oy, www.acon.fi

Suomen hyvän kaupan paikka Kylpykuutio

 • Kylpykuutio

Kylpykuutio ulkopuolisella lämmittimellä. Sisältää puuvuorauksen, 2-osaisen lämpöeristetyn kannen, poistoputken hanalla ja juomatelineet neljälle. Ulkomitat: 1,67 x 1,64 x 1 m. 
Hinta: 2 390 ¤
. Suomen Hyvän Kaupan Paikka Oy, www.hyvankaupanpaikka.fi

Nordic SPA Halti-ulkoporeallas

 • Halti-ulkoporeallas

Lasikuituvahvistettu akryyliulkoporeallas. Kuusi rentouttavaa hierontaistuinta. Hierontasuuttimia 65 kpl. Mitat: 2,21 x 2,21 x 0,96 m. Hinta: 8 990 ¤ + rahti
. Oy Nordic SPA Ltd, www.ulkoallas.fi

Ala-Peite allaspussi-paketti

 • Allaspussi-paketti

Sisältää PoolLiner-allaspussin, allasportaat, suodatinsarjan, altaan hoitovälineet ja kemikaalit sekä talvisuojapeitteen.
 Hinta: peruspaketti 4 x 8 m altaalle 2 761 ¤. Ala-Peite Oy, www.alapeite.fi / www.allasmarket.fi

Ultimatemarket Ovaali-kylpytynnyri

 • Ovaali-kylpytynnyri

Kylpytynnyri lasikuitualtaalla ja ulkokamiinalla. Tynnyriin mahtuu noin kahdeksan henkilöä. Mitat: 1,8 x 2,4 m. 
Hinta: alk. 1 798 ¤. Ultimatemarket, www.ultimatemarket.fi

Teksti Anni Hämäläinen, kuvat valmistajien.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Ei liitettyjä avainsanoja.