MAINOS

Älylukko avaa ovet sähköisesti ilman avaimia

Talo

Ovatko ulko-ovien lukot liian raskaita perheen pienimmille? Onko putkimies tulossa eikä kukaan ole avaamassa ovea? Älykäs lukitusjärjestelmä helpottaa pientaloasujien arkea: avaimia ei enää tarvita.

Jaa sosiaalisessa mediassa

 

Monilla työpaikoilla, kouluissa ja kerrostaloissa on jo pitkään kuljettu ovista sähköisesti kulkutunnistelätkien tai ovikoodien avulla. Myös pientaloasujien elämää helpottaa ja avainnippua keventää älylukko, joka sopii lapsiperheiden ja ikääntyvän väestön lisäksi aktiivista elämää viettäville.

pp0515_pientaloasujan-asialal_alykas-lukko-3pp0515_pientaloasujan-asialal_alykas-lukko-4

Jokaiselle oma kulkutunniste

Ovia voi avata koodeilla, kaukoavaimilla, älypuhelimilla tai kulkutunnistelätkillä – joissakin järjestelmissä myös sormenjäljllä. Älykäs lukitusjärjestelmä sopii hyvin esimerkiksi perheille, joissa on kouluikäisiä lapsia.

– Älylukkoa on vaivatonta käyttää, ja se on turvallinen vaihtoehto perinteisille mekaanisille lukoille, Abloyn myyntipäällikkö Anssi Liski kertoo. Kun jokaisella perheenjäsenellä on oma kulkutunnisteensa, turvallisuus lisääntyy: esimerkiksi lapsilta voi estää pääsyn varastoon tai työtilaan.

Jos lapsi – tai aikuinen – sattuu kadottamaan avaimenperän kokoisen kulkutunnisteen, sen käyttöoikeuden voi poistaa heti muutamalla painalluksella eikä kallista lukkojenvaihtoa tarvitse tehdä. Jos älylukko toimii ovikoodilla tai sormenjälkitunnisteella, ei edes kulkutunnistelätkää tarvitse kantaa mukana.

Ovikoodin voi asentaa myös tilapäiseksi, ja useimpia lukkoja voi ohjata etänä. Kukkien kastelija tai remonttimies pääsee taloon, vaikket itse olisikaan kotona.

 pp0515_pientaloasujan-asialal_alykas-lukko-5

Älylukko osana nykyaikaista pientaloa

Joihinkin älylukkojärjestelmiin on mahdollista liittää myös mobiilisovellus, jonka avulla koodien ja tunnisteiden hallinta helpottuu ja turvallisuus lisääntyy. Sovelluksella voi seurata, milloin kotiovi on avattu tai lukittu ja kuka sen on tehnyt. Näin esimerkiksi vanhemmat tietävät, onko lapsi päässyt turvallisesti kotiin. Lukituksen voi yhdistää myös kodin muihin älykkäisiin ratkaisuihin, kuten hälytinjärjestelmiin, joita myös voi hallita puhelimien ja tablettien avulla.

– Nyt hinta ja ominaisuudet on saatu sille tasolle, että kyseessä ei enää ole teknologiaintoilijoiden yksinoikeus vaan ratkaisu tavallisen suomalaisen perheen kulkemista helpottamaan, Liski kertoo. Esimerkiksi Abloyn Yale Doorman -järjestelmän suositushinta on 370 ¤, ja suurin piirtein saman verran maksavat Kotihälyttimen koodilukot.

– Mekaaninen vaihtoehto, Abloy Sento -avainpesä painikkeineen maksaa rautakaupassa n. 240 ¤ eli kovin suuresta hintaerosta ei ole kyse.

Miksi valita älylukko?

 • Valinnanvapaus
  • Voit valita itsellesi sopivim­man vaihtoehdon kulku­tunnistelätkästä ovikoodiin.
 • Turvallisuus
  •  Jotkin älylukot voi liittää osaksi turvallisuusjärjes­telmää.
  •  Useimmissa järjestel­missä kulkuoikeuksia voi hallita älypuhelimella tai tabletilla.
 • Helppous
  • Voit huoletta lähteä vaikka­pa lenkille ilman avaimia.
  • Kalliitalukkojensarjoituk­sia ei tarvitse tehdä.
  • Oven saa auki helposti ja esteettömästi niin vanhuk­set, lapset kuin ostoskasse­ja kantavat vanhemmatkin. 

Älylukkoja pientaloihin

Deltabit Doors

www.deltabit.fi

Idolo

www.idolo.fi

Kotihälytin

www.kotihalytin.fi

Rollock

www.rollock.fi

Yale Doorman

www.yale.fi

Teksti: Elina Turunen, kuvat: Abloy  

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kodin turvallisuus lukitus lukko lukkorunko turvallisuus älylukko älylukkojärjestelmä