MAINOS

Ammattilaisen viisi lämmitysvinkkiä remontoijalle

Lämmitys

Lämmitysjärjestelmästä päättäminen on usein täysremontin ensimmäinen ja vaikein valinta. Tässä viisi vinkkiä lämmityksen parantamiseen tai kokonaan uusimiseen.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY
Purmo Delta

Ammattilaisen viisi lämmitysvinkkiä remontoijalle

Lämmitysjärjestelmästä päättäminen on usein täysremontin ensimmäinen ja vaikein valinta. Tässä viisi vinkkiä lämmityksen parantamiseen tai kokonaan uusimiseen. 

 

Pitäisikö valita maa-, kauko- vai ilmalämpö ja yhdistetäänkö ne lattialämmitykseen, vesikiertoisiin radiaattoreihin vai sähkölämmittimiin? Valintaan vaikuttavat tietenkin aina remontin laajuus, talon lämpöeristys ja se, miten paljon uuteen järjestelmään ollaan valmiita sijoittamaan.

1. Mieti toimivuutta

Radiaattori on paljon enemmän kuin pelkkä lämmityslaite. Pohdi tarkkaan sen käyttötarkoitus. Vessaan tai kylpyhuoneeseen kannattaa asentaa lämmittävä pyyhekuivain, kun taas eteiseen ja keittiöön voi sopia pystysuora radiaattori, jossa on erillinen pyyheteline. Suurten ikkunoiden tai lasiterassin yhteydessä parhaiten toimivat matalat radiaattorit tai lattiaan kiinnitetty konvektori.

2. Huomioi viihtyisyys

Lämpötilaa halutaan usein säätää nopeasti jos on liian kylmä tai kuuma. Huoneen lämpötila, lämmön säteily tai vetoisuus vaikuttavat viihtymiseemme merkittävästi. Hyvä ilmastointi on tärkeä viihtyisyyden kannalta. Siksi lämmityslaitteisiin kannattaa hankkia toimiva ohjausjärjestelmä. Modernit termostaatit pitävät lämpötilan sopivan tasaisena ja reagoivat nopeasti mahdollisiin muutoksiin.

3. Lisää kodikkuutta

Takan tai puuhellan lämpö tuo tunnelmaa koleina päivinä ja iltojen pimetessä. Varsinkin varaavat takkamallit lämmittävät pitkään. Radiaattori toimii samanlaisena miellyttävän lämmön lähteenä, vaikka sen lämpöön ei kiinnittäisikään erityistä huomiota. Tunnelman tärkeyttä ei pidä aliarvioida.

4. Sävytä sopivaksi

Lämmityslaitteet ovat osa sisustusta. Fiksu lämmitysjärjestelmä näyttää hyvältä ja sulautuu kauniisti muuhun sisustukseen. PURMOn radiaattoreita on saatavana yli 70 eri värissä ja putkimies voi vaihtaa sen hetkessä. Samalla on mahdollista valita edestä sileä malli, pystysuora malli tai vaikka jaeradiaattori, joka ikkunan eteen sijoitettuna päästää auringonvalon huoneeseen.

5. Kysy asiantuntijalta

Aina voi kysyä neuvoa niiltä, joilla on kokemusta. PURMO-portaalissa ’cleverheating.fi’ voit kysellä lämmityksestä asiantuntijoilta. Sieltä löydät myös inspiraatiota ja tietoa erilaisista lämmitysjärjestelmistä, radiaattoreista ja lattialämmityksestä.

Lähde: Purmo, Rettig Lämpö Oy

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kunnostus lämmitys lämpö lämpötila remontti sisustus talo


Lisää samasta aiheesta