Siirry pääsisältöön

Ammattilaisten vinkit kotisiivoukseen

Keittiö
Kunnollisilla välineillä ja oikeilla menetelmillä siivous sujuu.
Pölyt saa mopattua pois staattisella liinalla
KUVA SINI
  • Vedetön siivous. Hanki useampia mikrokuituliinoja ja ikkunanukkia (5–10 kpl) ja imeytä vesi ja puhdistusaine suoraan siivousliinoihin. Laita muoviastiaan noin puoli desiä (nihkeä siivous) tai desi (kostea siivous) vettä ja pari tippaa puhdistusainetta. Taita liinat astian pohjalle. Käännä liinapino kerran ympäri kunnes neste on imeytynyt. Liinat voi imeyttää jo aamulla ja laittaa muovipussiin odottamaan siivousta. Ota siivotessa käyttöösi uusi liina kun entinen on likaantunut. Näin lika ei leviä ympäriinsä. Pese liinat pesukoneessa siivouksen jälkeen ilman huuhteluainetta. Ikkunanukkiin kannattaa imeyttää vettä hieman enemmän.
  • Värikoodaa liinat, harjat ja puhdistusvälineet. Esimerkiksi punaiset WC:n puhdistukseen, vihreät keittiöön, siniset ja keltaiset muille pinnoille.
  • Vuokraa siivousfirmasta painehuuhtelulaite. Samalla laitteella puhdistuvat sohvat, patjat, auton istuimet ja matot.
  • Kristallit saa loistamaan itse tehdyllä seoksella, jossa on puolet isopropanolia sisältävää ikkunanpuhdistusainetta, puolet vettä, tippa tai pari käsitiskiainetta. Ikkunoiden, ikkunanpuitteiden ja takan lasiluukkujen pesu sekä rosteripintojen puhdistus hoituu samalla seoksella.

Ruostevanalle kyytiä

  • WC-pöntön ruostevana lähtee happamalla pesuaineella. Tyhjennä vessa vedestä ja peitä ruoste kuitupyyhkeellä, johon on imeytetty hapanta pesuainetta. Anna vaikuttaa.
  •  Saippua kerrostuu kylppärin pintoihin. Pese kylpyhuone pari kertaa vuodessa hapanpesuaineella.
  •  Käytä laudeliinoja. Näin hiki ei pala kiinni, vesipesujen tarve vähenee, lauteiden suojauskäsittely kestää pidempään ja saunatilat pysyvät raikkaina.