Näin avaat oman blogin Suomelaan

Blogin kirjoittaminen Suomelaan on ilmaista. Suomela avaa kirjoittajalle helppokäyttöisen työkalun blogien ylläpitoonjaä toimittaa kirjoittajalle blogin käyttäjätunnukset ja käyttöohjeet. Blogissa julkaistusta materiaalista ei makseta korvausta.

Blogit julkaistaan Suomelan verkkopalvelussa osoitteessa blogit.suomela.fi ja bloginnimi.blogit.suomela.fi (esim. tainanpiha.blogit.suomela.fi).

Blogikirjoitukset saavat näkyvyyttä myös suomela.fi-nettisivuston etusivulla, Suomelan sähköisissä uutiskirjeissä sekä Suomela-lehdessä.

Suomela valitsee bloggaajat kiinnostuneiden kirjoittajien joukosta. Tullakseen hyväksytyksi Suomelan bloggaajaksi, kirjoittajan on sitouduttava kirjoittamaan keskimäärin vähintään yksi verkkokirjoitus viikossa.

Avaamalla blogin suomela.fi-verkkopalvelun alaisuuteen, blogin pitäjä hyväksyy seuraavat palvelun käyttöehdot


1. Teksti

Suomela.fi-blogeissa kirjoittaja vastaa itse julkaisemansa viestin sisällöstä, esitetyistä mielipiteistä ja kirjoitukseen liitetyistä kuvista tai muista liitteistä.

Suomela.fi ei vastaa palstalla annettujen mahdollisten vinkkien tai ohjeiden oikeellisuudesta.

Suomela.fi pidättää oikeuden kirjoitusten lyhentämiseen tai poistamiseen, mikäli kirjoitus ei noudata julkaisemisesta annettuja sääntöjä.

Muun muassa seuraavanlaisia kirjoituksia ei sallita blogeissa:

  • Yllyttäminen väestöryhmää vastaan
  • Rikokseen yllyttäminen
  • Seksistiset viestit
  • Henkilökohtaisuudet tai loukkaavat viestit

Kirjoitusten tulee pidättäytyä teemassa. Mikäli kirjoituksesi on väärän aiheen alla, se voidaan poistaa.

Suomela.fi-blogeja ei saa käyttää kaupallisiin tarkoituksiin / mainostamiseen. Blogeja ei ole myöskään tarkoitettu yrityksille, yhteisöille tai vaikkapa opiskelijoille, jotka tekevät markkinatutkimusta tai etsivät apua opiskeluun tai osallistujia erilaisiin tutkimusohjelmiin.

Jos jokin kirjoitus on asiaton, lukijat voivat ilmoittaa siitä ylläpidolle klikkaamalla ”ilmoita asiaton viesti” ja valitsemalla miksi viesti on mielestäsi asiaton. Suomela.fin toimitus päättää ilmoituksen perusteella viestin poistamisesta.

Kaikkea suomela.fi blogeissa julkaistua sisältöä ja materiaalia käsitellään julkaisuvapaana materiaalina. Materiaalia voidaan ilman korvausta käyttää myös muissa yhteyksissä suomela.fi-palvelussa, suomela.fin tytärsivustoilla sekä Suomela-lehdessä. Materiaalia ei kuitenkaan luovuteta kolmansille osapuolille.


2. Kuvat

Palvelun käyttäjä vastaa itse siitä, että hänellä on palveluun tallentamaansa kuvamateriaalin tekijänoikeus ja että kuvat eivät loukkaa kuvissa esiintyvien henkilöiden yksityisyyttä.

Palveluun tallennetut kuvat eivät saa olla luonteeltaan häiritseviä tai lain tai hyvän maun vastaisia. Kuvat eivät myöskään voi olla mainonnallisia. Tällaiset kuvat tullaan poistamaan palvelusta.

Suomela.fi blogeissa julkaistuja kuvia ja muuta visuaalistamateriaalia käsitellään julkaisuvapaana materiaalina. Suomelan toimitus pidättää oikeuden julkaista palveluun tallennettuja kuvia suomela.fi-verkkopalvelussa ja palvelun sisarpalveluissa kuten vihervinkit.fi sekä Suomela-lehdessä ilman eri korvausta valokuvaajalle.

3. Kommentit

Käyttäjät voivat kommentoida kirjoittajan tekstiä ja kirjoittaja voi kommentoida kirjoitettuja kommentteja.

Kommentteja koskevat samat ehdot kuin kirjoitettua tekstiäkin.

Kommenteissa tulee käyttää ystävällistä kieltä muistaen kunnioittaa toisten mielipiteenilmaisunvapautta. Suomela pidättää oikeuden editoida ja / tai poistaa kommentin palvelusta mikäli kommnetti ei noudata hyvää tapaa tai palvelun sääntöjä.

4. Tietosuoja

Sellaisia blogikirjoittajien yhteystietoja, joita blogin pitäjä ei ole itse blogissaan julkaissut, ei koskaan toimiteta edelleen kolmansille osapuolille, jollei lupaa ole erikseen pyydetty blogin pitäjältä. Tiedot voidaan kuitenkin toimittaa viranomaisille, heidän niitä erikseen pyydettyä.

5. Ylläpito

Blogityökaluna käytetään Suomelan omaa versiota yhdestä maailman suosituimmista Blogiohjelmistoista, wordpressista (www.wordpress.com). Sisältö tallennetaan Suomelan omalle palvelimelle ja lisäksi materiaalista ylläpidetään varmuuskopiota.

Kirjoittajan tulee kuitenkin tallentaa palveluun lisäämästään materiaalista oma varmuuskopionsa omalle tietokoneelleen tai muulle tallennusvälineelle. Suomela ei vastaa blogipalvelun mahdollisten teknisten ongelmien aiheuttamasta tietojen katoamisesta tai tuhoutumisesta.