Siirry pääsisältöön

Asioiden selvittelyä ja päätösten tekoa

Piha
Väliseinien paikat menivät vähän uusiksi, kun sillan paikka muuttui ja pukuhuoneen koko kaksinkertaistui. Lisäksi pienensimme hieman saunaa. Nyt aikaisemmin mainittu pellettitakka tuleekin yläkertaan, joten se vaikutti vähän em. muutoksiin. Raksa on kyllä kiva paikka istua ja suunnitella .

Kuten viime viikolla mainittiin, niin tämä viikko oli asioiden selvittelyä ja päätösten tekoa. Mutta siltikään ei vielä saatu ihan kaikkea päätettyä. Selvittelyiden lopputulema on, että aurinkokeräimet tulevat Y-energialta ja pellettitakka tulee ehkä tulituotteelta, mutta tämä vaatii vielä lisätutkimista.Selvittelyn ohessa päivittelimme netistä löytyvää vttenergiajuniori exceliä. Varmasti ko. excelin laskukaavat ovat ihan päteviä, mutta meille pakostikin tuli mieleen, mistä ihmeestä ”Sisäisistä lämpökuormista hyödyksi saatava energia” oikein koostuu, se on nimittäin niin iso wattimäärä. Ehkä tämä meille selviää vielä. Tällä hetkellä odotamme, että saamme uuden valaisusuunnitelman tehtyä ja sen jälkeen meillä alkaa olla kaikki tiedot, mitä yhteistyökumppanimme tarvitsee laskeakseen tarkat laskelmat tulevasta energiantarpeestamme, sekä myös em. lämpökuormista tulevan energian määrän.

Piirtelimme sunnuntaina pohjiin portaat ja sillan sekä suunnittelimme yläkerran väliseinien paikat lähemmäksi lopullisia paikkoja

Väliseinien paikat menivät vähän uusiksi, kun sillan paikka muuttui ja pukuhuoneen koko kaksinkertaistui. Lisäksi pienensimme hieman saunaa. Nyt aikaisemmin mainittu pellettitakka tuleekin yläkertaan, joten se vaikutti vähän em. muutoksiin. Raksa on kyllä kiva paikka istua ja suunnitella .

Tero teki iltaisin sivustollemme Kumppanit-osiota, jossa yhteisyökumppanimme voivat kertoa itsestään sekä tarinaa miten ja miksi ovat projektiimme lähteneet. Tämä siksi, että seminaarin jälkeen sivuston kävijämäärät ovat kasvussa ja ilmiselvästi kävijöitä kiinnostaa kuulla lisää aiheesta sekä miten eri alan asiantuntijat näkevät projektimme. Sivusto julkaistaan lähiaikoina, ”stay tuned”, vai miten se oli.

Lauantaina kävi Lehtiyhtymän toimittaja haastattelemassa meitä ja napsimassa muutaman kuvan. Lupasi tehdä jutun aika pikaisella aikataululla. Aivan varmasti sai tarpeeksi tarinaa ja varsinkin faktaa juttuunsa. Toisaalta niin paljon jäi vielä kerrottavaa projektistamme, että varmasti kohteestamme tullaan tekemään jatkojuttujakin. Nimittäin kuten projektimme työnimestä Villa Unelma voi päätellä, niin me olemme tekemässä jotain semmoista kokonaisvaltaista projektia, mitä ei vielä tänä päivänä monesti tehdä. Jatkossa on selvää, että uudisrakentamisessa on pakko mennä tähän suuntaan. Energia-asiat nostavat koko ajan päätään ja ihmisille ei enää ”riitä” muiltakaan osin tämän päivän ”normitalot”. Mutta mitä kaikkea tällä voinkaan tarkoittaa, selviää kaikille projektin edetessä.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Pitkästä aikaa on fiilistä vähän ympäristöaiheiselle pohdinnalle. Tässä vaiheessa on selvää se, että olemme myös ympäristön asialla. Jos ajattelisimme vain kukkaroa, niin esimerkiksi valitsisimme ehdottomasti suoran sähkölämmityksen ilman aurinkoenergiaa tai pellettitakkaa. Nimittäin meidän tulevat lämmitysenergiakulutuksemme tulevat olemaan niin pieniä, että ko. hankinnat eivät maksa itseään takaisin ihan heti lähitulevaisuudessa. Eli jos ajattelisimme niin kuin monet tämän päivän pörssiyhtiöt, jotka eivät tunnu juuri ajattelevan muutamaa kvartaalia pidemmälle, niin olisimme ”oikaisseet” monessa kohtaa. Onneksi markkinoilla on kumminkin yrityksiä, jotka ajattelevat myös ympäristöä. Yleensähän taloja tehdään ns. 50 vuoden perspektiivistä. Me olemme ottaneet itsellemme reteesti 100 vuoden näkökulman.

Onneksi esim. autoteollisuus on tuottanut ja varsinkin tuottamassa vähemmän ympäristöä kuormittavia malleja. Tämä sopii meille, koska kuten blogia enemmän lukeneet tietävät, että meillä on ainakin toisen auton hankinta lähestymässä. Näin taantuman ”kolkutellessa”, yritykset, jotka taantumasta huolimatta tuovat markkinoille näitä energiatehokkaita malleja, ovat hieno osoitus ko. yritysten panoksesta ympäristön eteen. Toisaalta kuten aikaisemmin mainitsin, niin autoliikkeiden asiakkaat alkavat enenemässä määrin miettiä myös tässä asiassa ympäristöäkin.

Seuraa Villa Unelman valmistumista! Tero Niemi ja Hanna Castrén-Niemi rakentavat Tuusulaan unelmiensa taloa, ”asumismukavaa passiivitaloa”. Tavoitteena on mm. aurinkoenergian ja taloautomaation laaja hyödyntäminen. Yksityiskohdat selkiytyvät sitä mukaa kun rakentaminen etenee. Talon on tarkoitus valmistua vuoden 2009 juhannukseen mennessä. Lue lisää rakentamisen vaiheista alla olevista linkeistä, jokaista rakennusvaihetta on myös mahdollisuus kommentoida kunkin jutun jälkeen.

MAINOS
MAINOS LOPPUU