Lapsiperheen sohva voi olla pehmeä ja rento, mutta vanhempien ihmisten on helpompi nousta sohvalta, jonka pehmusteet ovat tukevat.

Sohvan pehmusteet ja kankaan hankauksenkesto

Pehmusteissa käytetty painoluokka kertoo, kuinka paljon kuution pala pehmustetta painaa. Suositeltava istuinpehmuste on 30 kiloa/kuutio. Mitä suurempi luku, sitä jämäkämpi ja kestävämpi pehmuste pääsääntöisesti on.

Valitse pintamateriaaliksi tiiviisti kudottu kangas, jos perheen lemmikitkin saavat makoilla sohvalla. Jos kankaan kudos on löyhää, langat tarttuvat eläinten kynsiin ja kangas rispaantuu.

Vaalea kangassohva ei välttämättä ole paras valinta takkahuoneeseen, sillä sohvalle istutaan saunan jäljiltä kosteina ja ilmassakin voi olla nokea.

Kankaan hankauksenkestosta kertoo ns. Martindale-luku. Kotisohvassa luvun olisi hyvä olla vähintään 16 000.

Sohvan verhoilu – kangasta vai nahkaa?

Nahkasohva on kestävä, mutta ilman puhdistusta ja rasvausta ei sekään säily kauniina. Hoitamattomana nahka kuivuu ja alkaa murtua, jolloin pintaväri irtoaa ja sohvasta tulee kuluneen näköinen.

Kangassohvien tekstiilit ovat luonnonkuitua, keinokuitua tai sekoitekankaita. Luonnonkuidut ovat miellyttävän tuntuisia ja lämpimiä, mutta imukykyisinä ne myös likaantuvat helposti.

Keinokuituiset kankaat eivät likaannu yhtä helposti kuin luonnonkuidut, mutta niiden huono puoli on sähköisyys. Sekoitekankaissa on pyritty yhdistämään luonnonkuitujen ja keinokuitujen parhaat puolet.

Vuodesohva, kulmasohva vaiko kenties modulisohva?

Sohvamalleissa on nykyisin mistä valita. Viime vuosina sohvien koko on kasvanut suuremmaksi ja erilaiset kulmat ja rahit ovat lisänneet suosiotaan. Tässä muutamia suosituimpia sohvamalleja.

Kolmen hengen istuttava perussohva – parhaimmillaan sohvaryhmän osana

Alex 3 hengen sohva helmalla, 2227 €

Istuinkorkeus 46 cm
Kangas: runko ja istuintyynyt Lauritzon’s Maestro, selkätyynyt Lauritzon’s Donna
L245 x S95 x K94 cm

Asko

Vuodesohva kolmelle – aina tarvitaan varavuodetta

Karlstad 3:n istuttava vuodesohva, 929 €

L225 x S93 x  K83 cm
Sängyn leveys: 140 cm
Sängyn pituus: 200 cm

Isunda-kangas, harmaa.
Istuimen alla olevaan säilytystilaan sopivat kahdet tyynyt ja peitot.

IKEA
Modulisohva – rakenna mieleisesi sohvakokonaisuus moduleista


Mosaic modulisohvassa on puurunko ja pehmusteena höyhen, vanu ja vaahtomuovi.
Verhoilu on kokonaan irrotettava. Metallijalat.

HTCollection

Kulmasohvassa on tilaa melkein koko perheelle

Geneve –kulmasohva, alk. 3 213 €

Geneve on järjestelmäsohva, jonka elementeistä voit yhdistellä haluamasi kokonaisuuden. Saatavana sekä kangas- että nahkaverhoiltuna. Kokoonpanon koosta riippuen kaksi tai useampia sohvan verhoilulla verhoiltuja irtotyynyjä sisältyy hintaan.

L245 x S222 x K79 cm

Isku

Divaanisohva tyylitietoiselle sisustajalle

Shabby Chic –divaanisohva, kuvan malli kankaisena 1 961 €

Mallista saatavana 2,5- ja 3-istuttavat sohvat sekä divaani. Divaanin kätisyys valittavissa.Rungon kantavat osat massiivipuuta. Kangas- tai nahkaverhoilu.

Kuvan mallin koko: L 298 x K 86 x S 98/161 cm

Vepsäläinen

Näin hoidat sohvaasi

Kun hankit sohvan, osta samalla sen materiaaleille sopivat hoitotuotteet. Saat ne huonekaluliikkeestä. Noudata valmistajan antamia puhdistus- ja hoito-ohjeita. Tarkista hoito-ohjeet myyjältä.

Suojaa sohva ennen käyttöönottoa hoitosuihkeella. Erityisen tärkeää suojaus on luonnonkuiduille. Jos ostat irtopäällisiä, suojaa nekin.

Suihke muodostaa kankaan pintaan likaa hylkivän kalvon. Jos sohvalle kaatuu esimerkiksi punaviiniä, se ei imeydy heti kankaaseen, vaan helmeilee kankaan pinnalla. Nopea talouspaperin käyttö saattaa silloin vielä pelastaa tilanteen.

Testaa silloin tällöin vesipisaralla, onko suoja vielä tallella. Jos vesipisara imeytyy kankaaseen, imuroi pinta ja uusi suojakäsittely.

Imuroi pöly ja roskat säännöllisesti, esimerkiksi kerran viikossa. Käytä imurointiin pyöreää, pehmeäharjaksista tekstiilisuulaketta. Älä käytä verhojen imurointiin tarkoitettua sileää suulaketta. Se imee kankaan kuituja ja kuluttaa sohvaa.

Jos sohvassa on käännettävät istuin- tai selkätyynyt, kääntele niitä säännöllisesti. Tyynyt kuluvat tasaisesti, ja sohvan käyttöikä pitenee. Puhdista sohva tarvittaessa pintamateriaalille sopivilla puhdistustuotteilla. Myös tahrojen poistoon on omat tuotteensa. Nahkasohva kaipaa imuroinnin lisäksi säännöllistä puhdistusta ja rasvausta nahanhoitotuotteilla. Suojaa nahkasohva suoralta auringonvalolta.


Yhteystietoja:

http://www.asko.fi/
www.htcollection.fi
www.ikea.com
www.iskukoti.fi
www.vepsalainen.com