Imua! Syksyn 2005 pölynimurikatsaus jatkuu
Älä ohita näitä, kun olet hankimassa uutta imuria.
Kuvatekstit Annuli Perheentupa
Kuvat valmistajien ja maahantuojien

Allergiaperheen tehoimuri.
Hoover Sensory TS 2078 on yksi kolmesta Allergia- ja Astmaliiton yhteistyötunnuksen saaneesta imurista. Tehokas HEPA12-suodatin pitää poistoilman puhtaana. Imuteho säätyy automaattisesti optimaaliseksi pölypussin täyttöasteen ja puhdistettavan pinnan mukaan. Ylikuumenemissuoja sammuttaa moottorin, kun pölypussi on täynnä. Energiankulutus on 30 prosenttia tavallista imuria pienempi. Teleskooppivarsi ja monipuoliset suulakkeet helpottavat allergiakodin siivousta. Toimintasäde 9 metriä, kokonaisteho 2 000 W. Suositushinta 269 euroa, myynti muun muassa Anttila.
Tiedustelut Candy Hoover, (09) 439 3000, www.candyhoover.fi.

Imureiden kuninkaallinen.
Teräskuorinen Lux 1 Royal on yksi tehokkaimmista imureista. Se sopii kaikkien pintojen siivoukseen. Monipuolisten suulakkeiden ansiosta sillä voidaan huoltaa ja puhdistaa lattiat, matot, sohvat ja patjat. Valikoimaan kuuluvat muun muassa mikropesuri, patjojen puhdistussuulake ja mattojen syväpuhdistuslaite. Allergia- ja Astmaliiton yhteistyötunnuksen saaneessa laitteessa on tehokas HEPA13-suodatin, joka suodattaa poistoilmasta myös pienhiukkaset. Aktiivihiilisuodatin syö pölypussin hajuja myös silloin, kun laitetta ei käytetä. Imuri on hiljainen, pitkäikäinen ja kierrätettävä, ja sen sähkönkulutus on pieni. Hinta 940 euroa, maahantuonti ja myynti Hedi, (09) 6828 3599, www.hedi.fi.

Myös S 4580 kuuluu Mielen S4-uutuussarjaan.
XXL-teleskooppiputki ja ergonominen Comfort-kahva mahdollistavat työskentelyn selkää ja rannetta rasittamatta. Lyhyen tauon ajaksi lattiasuulake asetetaan taukotelineeseen, jolloin moottori sammuu. Imuri odottaa käyttövalmiina, ja työtä voi jatkaa kumartelematta. Viisinkertainen suodatinjärjestelmä. Tehosta huolimatta käyntiääni on hiljainen. Mukana myös rakosuutin, tekstiilisuutin ja pölyharja. Teho 1 800 W, hinta 324 euroa, tiedustelut Miele, (09) 875 970, www.miele.fi.

Tuoksua taloon.
Philips Jewel FC 9050 -imurin Active Fragrance -tuoksuraekasetti levittää imuroitaessa ilmaan keväänraikasta tuoksua. Tuoksun voimakkuutta voi säätää. Tri-Active-suutin puhdistaa kolmella eri tavalla yhdellä vedolla: tehokkaan imukanavan lisäksi sivuharjat nappaavat pölyn huonekalujen ja ikkunalautojen läheisyydestä ja suuttimen kärjen iso aukko imee suuret roskat, kuten paperinpalat, klemmarit, murut ja karvat. Imurissa on HEPA12-suodatin. Pölypussin voi vaihtaa muutamassa sekunnissa. Liityntäteho 1800 W. Suositushinta 199 euroa, myynti Philips-jälleenmyyjät, Philips Kulutustuotteet, (09) 615 800, www.philips.fi.

Kulkee kiltisti mukana.
Volta Control U4640 on näppärä uutuus kompaktissa paketissa. Se on hiljainen, kevyt ja ketterästi kääntyvä. Pehmeät pyörät, teleskooppivarsi ja -kahva helpottavat imurin käsittelyä portaissa, ahtaissa tiloissa ja säilytyksen aikana. Kahvassa on imutehon kaukosäädin. Pestävä HEPA12-suodatin pitää poistoilman puhtaana. 12 metrin toimintasäde. Teho 1 800 W. Suositushinta 229 euroa, tiedustelut Volta-jälleenmyyjät, Volta / Electrolux, 0200 2662, www.electrolux.fi.