MAINOS

Uudet liputusvideot antavat ohjeita lipun käsittelyyn ja liputtamiseen

Sisustus

Sisäministeriö on julkaissut kaksi liputusvideota, jotka antavat ohjeita hyvään, lippua kunnioittavaan lipun käsittelyyn ja liputtamiseen. Katso videolta ohjeet!

Jaa sosiaalisessa mediassa

Liputuskulttuuri Suomessa on sallivaa ja liputtaa voi aina, kun siihen on aihetta. Joitakin sääntöjä on kuitenkin olemassa.

Liputuspäivän ABCvideossa kerrotaan lipun nostosta ja laskusta sekä annetaan ohjeet lipun viikkaamiseen kahdella vaihtoehtoisella tavalla.

Suruliputusta käsittelevä video kertoo, milloin ja missä suruliputus toteutetaan ja miten lipun nosto puolisalkoon ja lipun lasku tapahtuvat oikein. Videot on julkaistu suomeksi ja ruotsiksi.

Liputtaa voi muulloinkin kuin liputuspäivinä

Liputuspäivät jaetaan virallisiin liputuspäiviin ja muihin liputuspäiviin. Liputuspäivien peruste on erilainen. Viralliset liputuspäivät on määritelty asetuksessa liputtamisesta Suomen lipulla. Muut liputuspäivät ovat päiviä, jotka Helsingin yliopiston almanakkatoimisto on merkinnyt Valtiokalenteriin.

Vuosittaisia virallisia liputuspäiviä on kuusi. Lisäksi virallisia liputuspäiviä ovat vaalipäivät sekä päivä, jolloin tasavallan presidentti astuu virkaansa. Muita liputuspäiviä on kolmetoista.

Muulloinkin kuin kalenteriin merkittyinä liputuspäivinä voi liputtaa.
Lipun voi nostaa salkoon aina, kun katsoo siihen olevan aihetta. Yksityinen kansalainen voi liputtamalla juhlistaa esimerkiksi perhejuhlia tai nostaa lipun salkoon vieraiden kunniaksi. Sama oikeus liputtaa on myös yrityksillä ja yhteisöillä.

Liputusvideot ja lisätietoa liputtamisesta www.intermin.fi/liputus

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

liputusohje liputuspäivä suomen lippu