MAINOS

Sohvan hoito-ohjeet

Sisustus

Kun hankit sohvan, osta samalla sen materiaaleille sopivat hoitotuotteet. Saat ne huonekaluliikkeestä. Noudata valmistajan antamia puhdistus- ja hoito-ohjeita. Tarkista hoito-ohjeet myyjältä.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Imuroi pöly ja roskat säännöllisesti

Sopiva imurointiväli on esimerkiksi kerran viikossa. Käytä imurointiin pyöreää, pehmeäharjaksista tekstiilisuulaketta. Älä käytä verhojen imurointiin tarkoitettua sileää suulaketta. Se imee kankaan kuituja ja kuluttaa sohvaa.

Kääntele istuintyynyjä

Jos sohvassa on käännettävät istuin- tai selkätyynyt, kääntele niitä säännöllisesti. Tyynyt kuluvat tasaisesti, ja sohvan käyttöikä pitenee. Puhdista sohva tarvittaessa pintamateriaalille sopivilla puhdistustuotteilla.

Myös tahrojen poistoon on omat tuotteensa. Nahkasohva kaipaa imuroinnin lisäksi säännöllistä puhdistusta ja rasvausta nahanhoitotuotteilla. Suojaa nahkasohva suoralta auringonvalolta.

Suojaa sohva ennen käyttöönottoa hoitosuihkeella.

Erityisen tärkeää suojaus on luonnonkuiduille. Jos ostat irtopäällisiä, suojaa nekin.

Suihke muodostaa kankaan pintaan likaa hylkivän kalvon. Jos sohvalle kaatuu esimerkiksi punaviiniä, se ei imeydy heti kankaaseen, vaan helmeilee kankaan pinnalla. Nopea talouspaperin käyttö saattaa silloin vielä pelastaa tilanteen.

Testaa silloin tällöin vesipisaralla, onko suoja vielä tallella. Jos vesipisara imeytyy kankaaseen, imuroi pinta ja uusi suojakäsittely.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kulmasohva sohva sohvan hoito vuodesohva