Nopeat
Jacobs Krönung, Nescafé KultaJacobs Krönung ***
Nescafé Kulta **
Lämmittelyksi testiryhmä lutraa pikakahvien kanssa. Alan klassikkotoimija Nescafé saa tiukkaa kritiikkiä vaisusta maustaan, mutta saksalainen Jacobs yllättää myönteisesti – murukahvissakin voi olla vahvaa makua vailla kitkeryyttä! Pikakahvin ja suodatinkahvin vertaaminen on omenoiden ja appelsiinien kilpailutusta, mutta kiireisissä tilanteissa Jacobs Krönung tarjoaa aivan kelvollisen vaihtoehdon suodattelulle. Aika-ajojen nopeudella, tietenkin!
Kaikelle kansalle
Kulta Katriina, Costa RicaKulta Katriina ***
Costa Rica ***
Kulta Katriinaa opastetaan annostelemaan 7 grammaa kuppia kohti ja nauttimaan hyvässä seurassa, mutta ei auta, maku jää vaisuksi. Varman päälle pelaavaa ”lempeäpaahtoisuutta”, testiryhmä kritisoi hampaattomuudesta. Brasilialaisesta arabicasta jauhettu Costa Rica jättää sekin laimean jälkimaun – joskaan ei kerää yhtään jumbosijaakaan. Varma neutraali valinta, jos et tunne vieraittesi kahvimakua.
Klassikot
Presidentti Kahvi, Juhla MokkaPresidentti Kahvi *****, testin voittaja!
Juhla Mokka ****
Pöytä koreaksi ja pyhäkuppeihin pyhäkahvia – siis Presidenttiä! Vanhan kansan viisaus Pressasta parempien vieraiden kestittäjänä ei ole ihan tuulesta temmattu, sillä kenyasta ja etiopian moccasta sekoitettu Presidentti maistuu voimakkaammalta ja samalla hienostuneemmalta kuin kotoiset kilpailijansa. Juhla Mokka on astetta karumpi ja häviää eritoten aromikkuudessa Pressalle – joka edustaakin tarjonnan ehdotonta huippua.
Mannermaista tyyliä
Segafredo Zanetti Emozioni, Lavazza Crema e GustoSegafredo Zanetti Emozioni ****
Lavazza Crema e Gusto ****
Nyt on pelissä tanakasti makua! Tummapaahtoiset italialaiset jakavat mielipiteet, mutta kun makua ja aromia piisaa, nousevat myös pisteet ja tunnelma yläviidennekseen. Suomalaiskahvien puolen kilon pakkauksiin tottuneelle ja paljon kahvia juovalle italialaiset varttikilon baby-paketit ovat lähinnä huvittavia – taksiautoilija toropainen tai peltimahainen toimistopäällikkö kippaa paketillisen päivässä!
Uciri, Café OriginalFakta: Reilun kaupan kahvia
Luonnonmukaisesti viljeltyä ja reilusti tuotettua tarjontaa riittää myös kahvipuolelle. Kotimaisessa Café Originalissa sekä tanskalaisessa Uciri– pikakahvissa maut ovat vertailukelpoisia tavallisille kahveille, ja Café Originalissa mennään jopa ohi perinteisten toimijoiden. Hintalappu on suurin este kahvikaupan reiluuntumiselle: Uciri- reilunkahvin kilohinta on yli 60 euroa, siis kymmenkertainen peruskahveihin nähden!
Kahvilla on myös terveysvaikutuksia. Lue lisää kahvin terveysvaikutuksista!