KOONNUT ANNE KORKALA
KUVAT VALMISTAJIEN JA MAAHANTUOJIEN
Ikean Kvarnö-sarja on massiiviakasiaa.
Helppo siirrellä. Ikean Kvarnö-sarja on massiiviakasiaa. Kevytrakenteinen ryhmä on helppo siirtää sinne missä tapahtuu. Penkki 69 euroa, pöytä 99 euroa, tuoli 79 euroa ja sohva 119 euroa.
Polyrottingista ja alumiinista tehty omena sopii uima-altaan reunalle tai salaiseksi piilopaikaksi.
Päiväunille! Polyrottingista ja alumiinista tehty omena sopii uima-altaan reunalle tai salaiseksi piilopaikaksi. Puuvillapäällysteiset tyynyt kannattaa viedä sateelta suojaan. Koko 205 x 230 x 205 cm. Hinta 3 295 euroa. Myynti Asko.
Toy-tuoli, Vepsäläinen
Linjat kohdallaan. Jos muovikalustemarkkinoille voi povata tulevaa klassikkoa, se on Philippe Starckin suunnittelema Toy-tuoli. Saatavana myös neliön muotoinen Toy-pöytä. Väreinä harmaa, punainen, keltainen ja valkoinen. Hinta 129 euroa. Myynti Vepsäläinen.
Varax-tuoli, Anttila-tavaratalot, Kodin Ykkönen ja NetAnttila
Retkitunnelmissa. Rantapiknikillä pitää olla oma tuoli mukana. Varaxin taittuvan X-tuolin runko on sinkittyä teräsputkea. Istuin tuttua Marimekkoa. Hinta 19,90 euroa. Myynti Anttila-tavaratalot, Kodin Ykkönen ja NetAnttila.
Devon-lepotuolit + pöytä, NetAnttila
Kirja käteen ja lojumaan! Yksi uusista materiaalitulokkaista on textilene, joka on tekstiilin ja muovin sekoitetta. Se kestää hyvin säänvaihteluita ja on helppo pitää puhtaana. Devon-lepotuolien runko on alumiinia. Koko ryhmä 219 euroa. Myynti NetAnttila.
Tandor-ryhmä ja aurinkovarjo, Asko
Muodikas musta. Yksinkertainen mustavalkoinen kuosi tekee mustasta pöytäryhmästä houkuttelevan. Nykypäivän ohjaajantuolit ovat vanhojen retkeilyvarusteiden jälkeläisiä ja helppo pakata pieneen tilaan. Tandor-ryhmä on öljyttyä eukalyptusta. Pöytä 180 x 75 x 90 cm, hinta 295 euroa, ohjaajantuoli 70 euroa. Aurinkovarjo 125 euroa. Myynti Asko
Salvia-ryhmä, Isku
Katseenvangitsija. Elegantti Salvia-ryhmä on helppohoitoista polyrottinkia ja sopii esimerkiksi valkoiseksi rapatun modernin kivitalon terassille. Lepotuoli 229 euroa, sohva 365 euroa, pöytä 189 euroa. Myynti Isku.
Rottinkituoli ja rahi, Artek
Aitoa rottinkia. Muovirottingin aikakaudella luonnonrottinki tuntuu lämpimältä ja ihanan aidolta. Parhaimmillaan rottinkikaluste on katetulla verannalla tai sisätiloissa. Kuvan rottinkituolin ja rahin on suunnitellut Nanna Ditzel vuonna 1961. Tuoli 350 euroa ja rahi 240 euroa. Myynti Artek.
Sydney-ryhmä, Vepsäläinen
Materiaalien kirjo. Sydney-ryhmässä on yhdistetty ruostumatonta terästä, kovapuuta ja tekstiiliverkkoa. Kiiltävä teräs on vaihtelua himmeämmälle alumiinille. Tuolien tekstiiliverkkopäällinen keventää maskuliinista kokonaisuutta. Sydney-pöytä 80 x 150 cm, hinta 599 euroa, tuoli 249 euroa. Myynti Vepsäläinen.
Otto-kalusteryhmä, Ottodesign
Suomi-design. Korkeaselkäisen Otto-kalusteryhmän mäntyiset puuosat on maalattu vesiohenteisella ja luontoystävällisellä maalilla. Metallirunko on polttopulverimaalattua kylmävalssattua terästä. Otto-kalusteita saa myös mittatilaussävyllä, hinta sovittava erikseen. Kuvan lepotuoli 290 euroa ja jakkara 159 euroa. Myynti www.ottodesign.fi
Wing-varjo, Ottodesign
Varjon suojissa. Käsityönä koottu Wing -varjo on myrskyn- ja sateenkestävä. Tuet ruostumattomasta teräksestä. Mustana ja valkoisena saatava varjo peittää 15 neliötä. Sopii rannalle, seurusteluryhmän päälle, suojaamaan pihajuhlissa ruokapöytää. Hinta alkaen 4 820 euroa. Myynti www.ottodesign.fi
Aurinko-kalusteryhmä, Artek
Aurinko kuuluu kesään. Alvar Aallon suunnitteleman aurinkopöydän materiaalit on valkoiseksi maalattu puu ja vaneri. Keltainen rengas on laminaattia. Aurinkopöytä 100 cm 750 euroa, aurinkopöytä 60 cm 560 euroa, aurinkotuoli 470 euroa. Myynti Artek.
Provence-kalusteryhmä, Artek
Tuulahdus Provencesta. Lastun käyttö pihakalusteissa ei suinkaan ole suomalainen keksintö, vaikka tuohivirsuissa on meilläkin kuljettu. Kuvan kalustesarjan nimi on Provence, ja se kielii lastukalusteiden alkuperäisestä synnyinseudusta, eli Ranskan Provencesta. Lastutuolit sopivat myös sisäkäyttöön. Lastupöytä 210 euroa, tuolit noin 125 euroa. Myynti Artek.
Paloma-paviljonki ja Roma-kalusteryhmä, Asko
Suojapaikka. Katetun terassin sijaan pihamaalle voi pystyttää suojaisen paviljongin. Loppukesästä paviljonki on upea lyhdyillä tai valosarjoilla valaistuna. Kovapuusta ja alumiinista tehty Paloma – paviljonki sisältää kukkahyllyt. Runko 295 euroa. Verhot 75 euroa. Roma -jatkopöytä 995 euroa, säätötuolit 190 euroa / kpl. Myynti Asko.
Floral-tuoli, Asko
Kuin valtaistuin. Pyörivä maljamainen Floral- tuoli on valkoista polyrottinkia. Polyrottinki kestää sadetta ja paistetta, mutta isokokoisen kalusteen talvisäilytys vaatii tilaa, ellei ryhmää pysty talveksi sijoittamaan lasiverannalle. Tuoli 475 euroa. Pöytä lasikannella 110 euroa. Myynti Asko.
Wind-pöytä ja Rino-tuolit, Isku
Yhdistele luovasti. Värikkäät alumiinijalkaiset tuolit tekevät puupöydästä raikkaan ja modernin. Muovituolit on helppo pitää puhtaana ja tarvittaessa pinota syrjään. Väreinä valkoinen, grafiitinharmaa tai lime. Wind -pöytä 150×90 cm 293 euroa. Rino-tuoli 119 euroa. Myynti Isku.
Väderö-kalusteet, Ikea
Puutarhan piristys. Punainen, tyynyillä löhölinnaksi vuorattu keidas erottuu vihreästä luonnosta. Kalusteiden materiaalina öljytty massiiviakasiaa. Väderö pöytä 39 euroa, sohva 59 euroa. Myynti Ikea.
Lue tulevan kesän ulkokalustetrendeistä: www.suomela.fi/puutarhakalusteet.