Kesä on rajaton riemu!
Jokaisen pihaansa ja puutarhaansa rakastavan omakotitaloasukkaan sormet syyhyävät jo istuttamaan ja kylvämään hyötykasveja, kaivelemaan kukkapenkkejä, kantamaan puutarhakalusteita ulos ja ylipäätään siistimään pihaa talven jäljiltä.
Etelä-Suomessa ensimmäiset sipulikukat kurkottelevat jo nuppujaan aurinkoon, ja Pohjois-Suomessa viherpeukalot odottavat kiivaasti viimeistenkin lumilaikkujen katoamista varjoisilta paikoilta. Alkaa jakso, joka on monelle omakotiasukkaalle rakkain ja aktiivisin.

Me Suomelassa olemme laatineet lukijoillemme taas tuhdin paketin tietoa kaikesta kevään ja kesän askareisiin liittyvästä. Kuten Clas von Bell ja Martti Tala artikkelissaan sattuvasti toteavat: -Keväällä ihaillaan pihalla kasvun ihmettä, mutta eipä aikaakaan, kun moni jo tuskailee ruohon nopeaa kasvua.- Siksi onkin viisautta muun muassa valita juuri omalle pihalleen sopiva ruohonleikkuri. Silloin työ sujuu mahdollisimman vaivattomasti ja aikaa jää muuhunkin kuin leikkurin kanssa ärhentelemiseen. Lue kattava artikkeli sivuilta 8-12!

Ruohonleikkureiden lisäksi esittelemme lasiterasseja, jotka yleistyvät Suomessa nopeasti. Kerromme myös pihan kiveämisestä ja annamme vinkkejä kauniin, toimivan ja helppohoitoisen pihan suunnittelua varten. Vantaalainen Tommi, jonka taloremonttia olemme seuranneet jo useassa numerossa, esittelee tällä kertaa uuden pihakiveyksensä ja ammattilaisen laatiman pihasuunnitelman, jota hän pääsee toteuttamaan tosimielessä vasta tänä kesänä.

Muistathan myös kurkistaa sivuille 65 ja 67 – kun nimittäin osallistut Tee itse -mestari 2005 kilpailuumme, voit voittaa yli tuhannen euron arvoisen työ-
kalupakkauksen,
ja kun osallistut Internetissä Omakotitalotutkimukseemme, voit voittaa lähes 800 euron arvoisen ilmalämpöpumpun. Lisäksi Internet-sivuillamme on tarjolla uusi kilpailu kerran kuussa. Kannattaa piipahtaa osoitteessa www.suomela.fi! Kilpailujen lisäksi löydät sivuiltamme paljon hyödyllistä tietoa, joka ei painettuun lehteen mahdu.

Suomela putkahtaa postilaatikkoosiseuraavan kerran syyskuun puolivälissä. Aktiivista ja aurinkoista kesää kaikille!