Mahtaako sellaista rakennusprojektia ollakaan, jossa kaikki sujuisi kuin tanssi juuri suunnitelmien mukaan? Tuskin, mutta silti siihen voi ja pitääkin pyrkiä – ja ehkä yllättyä iloisesti. Kunhan omat resurssit on mietitty ja laskettu, seuraava askel on Sen Oikean eli oman unelmakodin valinta.

Pikainen nettiselailu paljastaa: talopakettien tarjonta on häkellyttävän runsasta. Tilanteen haastavuus valkenee lopullisesti, kun yrittää tehdä alustavaa vertailua sopivalta tuntuvien kandidaattien välillä. Mitä pakettiin kuuluu tai ei kuulu, entä jos haluaakin lisätä tai poistaa seiniä, mitä koko lysti maksaa, entä toimitusaika… Paljon tärkeitä kysymyksiä, joihin voi olla vaikea löytää yksiselitteisiä ratkaisuja. Päätimme kysyä asiaa suoraan talovalmistajilta.


Suomelan Talopakettifoorum
kokosi ison joukon talovalmistajia saman pöydän ääreen keskustelemaan rakentamisen nykytilanteesta ja haasteista. Täällä voit tutustua paitsi foorumin antiin, myös talopaketteihin.

Talovalmistajien viesti rakentamista suunnitteleville oli selkeä: oman kodin rakentaminen kannattaa aina, kunhan sen lähtökohtana on oikein mitoitettu ja mietitty oma maksukyky. Jos nykyinen koti tuntuu ahtaalta, ei siis välttämättä tarvitse jäädä odottelemaan, miltä tilanne näyttää vuoden päästä.

Lämmitys on ajankohtainen aihe monella tavalla. Energian hinnan nousu saa miettimään oman talon lämmitysratkaisuja. Oven takana kummittelevat myös vuonna 2010 tiukentuvat energiamääräykset.

Valtiovaltakin kannustaa kotitalouksia energiaremonttiin ja ekologisempiin energiaratkaisuihin kasvavan kotitalousvähennysoikeuden kautta. Korjausrakentamisen työkuluja saa ensi vuonna vähentää jopa 3 000 euroa per henkilö, mikä tarkoittaa 6 000 euron verotukea perhettä kohti. Lisäsyvyyttä omiin pohdintoihin saat lukemalla juttumme lämmitystapojen vertailusta.

Lopuksi vielä erittäin iloisia uutisia: Kansallisen Mediatutkimuksen KMT:n mukaan Suomela on lukijamäärältään maamme ylivoimaisesti suurin asumisen, rakentamisen ja puutarhan lehti!* Kiitos kaikille lukijoillemme luottamuksesta!

* 1 169 000 lukijaa (KMT Lukija Kevät 2008)


JOHANNA LEHTO
Päätoimittaja, pohtii parhaillaan omaa energiaremonttia