1. SISUSTUS

Gustavsbergin hanauutuus tuo väriä ja tyyliä keittiön sävymaailmaan. Coloric-vesihanat ovat muotoilultaan moderneja ja ajattomia. Täysalumiinisissa hanoissa on vedensäästö vakiona. Värivaihtoehtoina sininen, samppanja, musta, tulenpunainen ja hopea. Hinta noin 420 euroa.

Lisätietoja Oy Gustavsberg Ab, www.gustavsberg.fi.


 

2. KOTIIN

Abloy Control + -keskuslukitusjärjestelmä tuo mukavuutta kodin arkeen. Kaukoavaimen ja lukko-ohjaimen avulla kodin ovien avaaminen ja lukitseminen käy helposti ja luotettavasti. Oven avaaminen onnistuu jopa 20 metrin päästä ja samaan kaukoavaimeen voidaan liittää kodin, autotallin, varaston, mökin ja miksei toimistonkin lukot. Kadonneen avaimen saa poistetuksi käytöstä ja uusia avaimia lisätyksi omatoimisesti.

Lisätietoja Abloy Oy, www.abloy.fi.

3. SUOMALAISTA

Teemu Karhunen, muotoilija. Mistä sait idean Kapu- kahvimitta ja pussinsulkijaan?

– Minua oli jo kauan ärsyttänyt kahvipakettien sulkijatarra, joka ei pitänyt pussin suuta kunnolla kiinni. Idea Kapuun syntyi, kun mietin tuotetta muotoilukilpailuun vuonna 2003. Päätin ratkaista ongelman ja näin idea Kapusta syntyi. Huomasin, että vastaavaa tuotetta ei markkinoilla ollut. Tämän jälkeen tein ystäville Kapuja lahjaksi ja heistä tuli sen suuria faneja koska se oli oikeasti toimiva juttu ja myös näytti ja tuntui hyvältä. Vuonna 2009 onnellisten sattumien kautta Kapu sai lopullisen muotonsa ja tuote saatiin kauppoihin kun HILE alkoi sitä valmistaa.

Mottosi suunnittelijana?

– Laatu on ajatonta.

Kapu on valmistettu Suomessa kotimaisesta koivuvanerista hyödyntäen modernia tuotantotekniikkaa ja perinteistä käsityötä. Kapuja myy muun muassa www.varuste.net. Hinta noin 17 euroa.

Lisätietoja www.hiledesign.fi.

4. KOKILLE

Valmista useampaa ruokalajia samanaikaisesti höyrytornin avulla. Menun höyrytorni on moderni versio perinteisestä aasialaisestä höyrykeittimestä. Pinoa viisi posliinista kulhoa päällekkäin uuniin ja valmista terveellistä ja maistuvaa ruokaa. Höyrytornin on suunnitellut Christian Bjørn yhdessä Michelin – tähden kokin Morten Køsterin kanssa. Höyrytornin mukana tulee Morten Køsterin kirjoittama keittokirja. Hinta 69,90 euroa.

Lisätietoja www.finnishdesignshop.fi

5. SIIVOUS

Enää ei tarvitse ylimääräisiä käsiä pitämään pussin suuta auki laitettaessa remonttijätteitä tai puutarhan roskia pussiin. Roskarenki laitetaan muovipussin sisään ympyräksi taivutettuna ja kun pussi on täysi, roskarenki otetaan pois. Polypropyleenistä valmistettu roskarenki on helppo puhdistaa ja se sopii parhaiten 60-75 litran pusseille. Saatavilla mustana, punaisena ja sinisenä. Koko 95 x 65 cm ja paino 520 g. Hinta 12 euroa / kpl.

Lisätietoja Erkki Miettinen Oy, www.erkkimiettinen.fi.

6. SISUSTUS

Vihdoin oman taideteoksen teettäminen on helppoa! Oma Design on verkkokauppa, joka tarjoaa mahdollisuuden yhdistää itse otetun valokuvan huipputasoiseen taidegrafiikkaan. Tilaaminen on helppoa ja nopeaa: taidekuvamalleista valitaan mieleinen kuva ja tämän jälkeen tulee vain lähettää valokuvansa sähköpostitse. Asiakkaalle toimitetaan käsintehty taidekuva joko valmiina sisustustauluna tai painokelpoisena tiedostona vapaavalintaista jatkokäyttöä varten. Helppoa, hauskaa ja taatusti yksilöllistä. Hinta alkaen 79 euroa canvas-tauluna tai kehystettynä julisteena.

Lisätietoja www.omadesign.fi.