Tuoreita ideoita. Sisustussuunnittelija Eija Oksanen auttaa asiakasta löytämään ratkaisun sisustuspulmaan. Lyhytkin konsultaatioaika selkeyttää ajatuksia. Starkin lisäksi Eijan tavoittaa myös omasta toimistosta.

Moni huonekaluketju ja sisustuskauppa tarjoaa asiakkailleen sisustussuunnitteluapua, toiset maksullisena, toiset osana muuta palvelua, mutta sisustussuunnittelupalvelua saa jopa rautakaupasta. Starkki on kokonaisvaltaista palvelua rakentajalle ja remontoijalle tarjoava rautakauppa, jossa sisustussuunnittelu on osa palvelukonseptia. Jo kolmatta vuotta toimiva sisustussuunnittelupalvelu on ollut alusta asti rakentajien ja remontoijien suuressa suosiossa.

– Suunnittelupalvelua saa kaikista Starkeista, eikä palvelun saamiselle aseteta minkäänlaisia ehtoja, kertoo Starkin markkinointipäällikkö Eila Karhu. Palvelukokonaisuuteen kuuluu maksuton, noin puolen tunnin tapaamisaika sisustussuunnittelijan kanssa, jossa käydään läpi asiakkaan toivoma aihealue. Sisustussuunnittelija antaa vinkkejä ja neuvoja esimerkiksi värien, materiaalien ja kalusteiden valinnassa.
Halutessaan asiakas voi tilata tapaamisen jälkeen sisustussuunnittelijalta tuntityönä tehtävän laajemman sisustussuunnitelman.
– Koska palvelu on varsin suosittu, aika tulee varata etukäteen, Karhu painottaa.

Jokaisella toimipisteellä on oma sisustussuunnittelijansa sekä kontaktipäivä, jolloin hän vastaanottaa asiakkaita. Päivä ja kellonaika kannattaa varmistaa myymälöistä erikseen.

Sisustuspalvelu tuotetaan yrittäjävetoisena. Sisustussuunnittelijat saavat korvauksen työstään Starkilta.

Myös omaa suunnittelutoimistoa pyörittävä sisustussuunnittelija Eija Oksanen on auttanut Starkin asiakkaita sisustuspulmissa alusta asti. Apua on haettu niin lattia-, väri-, kaluste- kuin tyylipulmissa, ja yleensä ratkaisu on löytynyt yllättävän helposti.

– Siinä vaiheessa, kun rakentaja tai remontoija tulee pakeilleni, hän on aika tuskastunut, eikä välttämättä enää tiedä, mitä loppujen haluaa tai mitä ei ainakaan halua. Minun tehtävänäni on auttaa ihmistä eteenpäin, katsoa tuorein silmin suunnitelmia ja miettiä hyviä ratkaisuja.

Nykypäivän trendinä on rakentaa paljon avonaista tilaa, joka on kuitenkin sisustuksellisesti aika haastavaa. Joka nurkka näkyy kaikkialle.

– Sisustaminen ja rakentaminen on kokonaisvaltaista puuhaa, ja päätöksiä pitää tehdä koko ajan ja paljon. Isoja avaria tiloja suunniteltaessa huomaa, kuinka tärkeitä pienetkin yksityiskohdat ovat. Tilanne, jossa täytyy valita lattia, katto, kalusteet, laatat ja värimaailma, voi tuntua ylivoimaiselta.

Kannattaa kääntyä sisustussuunnittelijan puoleen ennen kuin peruuttamattomat sähkö- tai lvi-suunnitelmat on tehty. Suunnittelu on huomattavasti helpompaa, kun voi vaikuttaa, mihin vesipisteet tai sähköpistokkeet tulevat.

Tapaamiseen kannattaa valmistautua etukäteen. Pohjapiirustus täytyy olla mukana, ilman sitä on vaikea hahmotella mitään. Kontaktiaika kannattaa hyödyntää mahdollisimman tehokkaasti, joten on hyvä päättää etukäteen, mihin ongelmaan tartutaan. Koko taloa ei ehdi käydä läpi, mutta paljon kuitenkin, kun perussävelet ovat selvät.

Tänä päivänä rakentajia ja remontoijia askarruttavat muun muassa yleisvärityksen, keittiökalusteiden ja keittiön välitilan materiaalivalinnat, eikä tilannetta helpota alati laajeneva valikoima. Starkissa sisustussuunnittelijalla on tukena koko rautakaupan valikoima, johon asiakas voi tutustua paikan päällä, ja oma rautainen ammattitaito, millä valita muutama ehdotelma asiakkaalle.

Omaa rooliaan Oksanen kuvaa suunnitteluprosessin selkeyttäjäksi.
– Rakentajalla ja remontoijalla on samanaikaisesti monia päätöksiä tehtävänään, ja tilanne tuntuu kaatuvan päälle. Paras kiitos on, kun tapaamisen lopussa asiakas on taas innostunut rakentamisesta ja ongelmat on ratkaistu!