MAINOS

Teksteillä sisustaminen on trendikästä: Nyt saa puhua ja sisustaa jopa murteella

Sisustus

Maison, Home tai Carpe diem – kukapa ei olisi nähnyt näitä tekstejä ihastuttavien kotien seinillä ja esineissä? Teksteillä sisustaminen on trendikästä. Onneksi myös suomenkieliset tekstit ovat päässeet pikkuhiljaa sisustajien suosioon. Olisiko seuraavaksi murteiden vuoro?

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Yrittäjät Riikka Honkanen ja Päivi Brunou julkistavat 18.11.2011 Tampereen Kädentaidot 2011 – messuilla Pakise murteella – magneettisarjan, jossa on tarjolla tuotteita neljällä eri murteella: lounais-, hämäläis-, savolais- ja eteläpohjalaisella murteella.

Suomen kielessä on murteita enemmän kuin monessa muussa kielessä, ja niissä piilee uskomaton sanaston rikkaus ja ilmaisuvoima. Kotimurre on kuin huolettoman lapsuuden kesäpäivä ja leijaileva pullantuoksu sunnuntaivieraiden kahvipöytätarinoinnin yllä. Murre on kaunista ja kodikasta. Kotimurre on osa minuuttamme, ja koti on persoonallisuutemme jatkumo. Kodikas, hyväntuulinen kansankieli voisi näkyä ja kuulua enemmänkin suomalaisissa kodeissa.

Ensimmäisten kotimaisten murresisustustekstien tuottaja on Fiinariina, joka on valmistanut 2010 alkaen kierrätysmateriaaleista seinäkylttejä, naulakkoja ja sisustuspussukoita maustettuna hersyvällä lounaismurteella.

Jatkumona tälle mielenkiintoiselle avaukselle Fiinariina ja Beloved.fi käynnistivät tänä vuonna tekstituotteiden yhteistyön.

Pakise murteella – viikko verkossa

Päivi ja Riikka kutsuvat ihmisiä osallistumaan myös Pakise murteella – viikkoon, joka pidetään 5. – 11.12.2011. Viikon suojelijana toimii sanamaija Heli Laaksonen. Tapahtuman tavoitteena on kannustaa puhumaan ja vaalimaan suomen murteita ja kansankieltä. Mikäpä onkaan mainiompi keskustelunaihe itsenäisyyspäiväviikoksi!

Facebook-sivu sekä vuorovaikutteinen blogi http://pakisemurteella.tumblr.com/ tarjoavat aiheesta kiinnostuneille sopivan keskustelufoorumin.

Teksti- ja murretuotteita on saatavilla viikolla 47 verkkokaupoista http://www.fiinariina.fi ja http://www.beloved.fi

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kodin sisustus sisustaa sisustaminen sisustus sisustusideoita sisustusvinkkejä sisäpinnat talon sisustus