Pursuaako kotisi tavaraa? Aloita järjestyksen luominen sillä, että luovut kaikesta turhasta. Tarpeelliset tavarat järjestelet hyllyille, laatikoihin, komeroihin, koreihin, pusseihin ja lokeroihin.
TEKSTI ANNE KYTÖLÄ
KUVAT VALMISTAJIEN JA MAAHANTUOJIEN
Kaapit vallanneiden tavararöykkiöiden purkamiseen kannattaa ryhtyä systemaattisesti. Karsi rankalla kädellä pois kaikki liian pieneksi käyneet vaatteet, lahjaksi saadut rumat koriste-esineet, rikkinäiset lelut ja ne ihan hyvät tavarat, joita et kuitenkaan koskaan käytä.
Myy hyvät ja ehjät tavarat pois tai lahjoita ne tutuille tai hyväntekeväisyyteen ja lajittele loput kylmästi roskikseen. Kotiin tuli heti lisää tilaa.
Ulkovaatteet ja kengät on järkevää kätkeä liukuovien taakse. Liukuovikaappi Softroll.
Käytävälle avautuvat ovet ovat hankalia eteisessä, jossa liikutaan paljon. Ulkovaatteet ja kengät onkin järkevää kätkeä liukuovien taakse. Softroll valmistaa liukuovet mittatilaustyönä. Jos mallistosta ei löydy mielestä, voit suunnitella myös oman mallisi. Kuvan kokonaisuuden hinta 480 euroa.
Ripusta eteisen pikkutavarat reikälevyyn kiinnitettyihin koukkuihin, niin ne löytyvät näppärästi. Säilytysjärjestelmä Sovella.
Ripusta eteisen pikkutavarat reikälevyyn kiinnitettyihin koukkuihin, niin ne löytyvät näppärästi. Kuvassa esimerkki Sovellan helposti muunneltavasta säilytysratkaisusta. Sovellan www-sivuilla on uusi suunnitteluohjelma, jonka avulla voit suunnitella oman Sovella-kokoonpanon ja näet mitä se maksaa.
Luovaa säilytystä
Mieti tavaroille loogiset säilytyspaikat: esimerkiksi yövieraiden petivaatteet on järkevintä sijoittaa sinne, missä vieraasi yöpyvät. Peitot, tyynyt ja liinavaatteet voi pakata esimerkiksi puiseen arkkuun. Jos nostat petivaatteet komeroon, pakkaa ne pussiin pölyltä suojaan.
Kokoa jouluun, pääsiäiseen ja muihin vuodenaikajuhliin liittyvät koristeet, pöytäliinat ja verhot omiin laatikoihinsa. Nimeä laatikot ja pinoa ne kaikki samaan kaappiin tai komeroon. Kun juhlan aika lähestyy, kaivat vain oikean laatikon esiin, ja talon koristeleminen käy sukkelasti. Suhtaudu kauppojen erilaisiin säilytysjärjestelmäratkaisuihin luovasti. Esimerkiksi alun perin pyykeille tarkoitetut kromiset ja rottinkiset korit sopivat mainiosti muillekin tavaroille. Niihin voit sujauttaa sateenvarjot, kauppakassit, lasten pehmolelut tai vaikka lanka- ja kangasvarastot, jos olet käsityöihminen.
Erilaisia liukuovia
Haaveiletko tilavasta vaatekomerosta, jossa vaatteet olisivat siististi omissa pinoissaan, kenties vielä värien mukaan lajiteltuina? Rakenna vaatekomero liukuovista ja valmiista korijärjestelmistä. Koko seinän mittainen liukuovikomero sopii hyvin esimerkiksi pitkän ja kapean huoneen toiseen päähän. Liukuovikomerot valmistetaan mittatilaustyönä, joten ota mittanauha esille ja ryhdy suunnittelemaan.
Kokonaisuuden miettimisessä voi vierähtää aikaa, sillä vaihtoehtoja sekä komeron sisuksiksi että liukuovien materiaaleiksi ja väreiksi on todella paljon.
Oven kehykset ovat usein alumiinia; värivaihtoehtoja on runsaasti. Ovimateriaaliksi voit valita esimerkiksi peilin, lasin, reikälevyn, melamiinin tai maalatun mdflevyn. Puun kuvioita saa sekä jäljitelminä että aitona puuviiluna. Jakolistojen avulla ovi voidaan jakaa useaan eri osaan, joista jokaiseen voi valita eri materiaalin.