MAINOS

Suomelan led-lampputestin testausraportti ja tarkempaa tietoa mittausmenetelmistä

Sisustus

Suomelan testit tehdään SGSFimkon tutkimuslaboratoriossa. Lue Led-lampputestin testausraportti kokonaisuudessaan ja tutustu tarkemmin tutkimusmenetelmiin.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Avaa ja tutustu testausraporttiin

Klikkaa alla olevaan kuvaa ja avaa PDF (400 Kt).

Valovirran mittaus

Lamppujen valovirta, valovoima ja avautumiskulma mitattiin goniofotometrillä.

SGS Fimkon goniofotometri perustuu luminanssi- ja valaistusvoimakkuusmittarin yhteiskäyttöön. Mittalaitteessa mittaavat mittapäät kiertävät mitattavan kohteen, tässä tapauksessa lampun. Lamppu pysyy koko mittauksen ajan liikkumatta paikallaan.

Tehdyissä mittauksissa lamppu oli asennettu siten, että lampun kanta oli kohtisuoraan ylöspäin ja valokeila suuntautui alaspäin. Goniofotometrin liikkuvien mittapäiden ansioista mitattavasta lampusta saadaan selville sen valovoimajakauma, eli nähdään mihin suuntaan valo lampusta lähtee. Tästä tiedosta voidaan laskea lampun valokeilan avautumiskulma, joka on se kulma jossa valovoima on puolet maksimivalovoimasta.

Värilämpötilan ja värintoiston mittaus

Lamppujen värilämpötila ja värintoisto mitattiin integroivalla pallolla. Integroiva pallo on sisäpuolelta valkoisella erikoismaalilla maalattu pallo, jonka keskelle mitattava lamppu asetetaan. Integroivan pallon kyljestä lähtee valokuitu mittalaitteelle, joka tekee varsinaisen mittauksen.

SGS Fimkon integroiva pallo on kalibroitu spektrin suhteen, joten sillä voidaan mitata lampun tuottaman valon spektri, josta voidaan laskea erilaisia väriteknisiä suureita. Näistä kiinnostavimpia ja tärkeimpiä ovat värilämpötila ja värintoistoindeksi, koska ne kuvaavat lampun tuottaman valon värilaatua ja näkyvät suoraan käyttäjälle.

Molemmissa mittauksissa lamppujen annettiin lämmetä toimintalämpötilaansa, jossa valontuotto tasaantui. Mittaustilan lämpötila oli noin 25°C, mikä on hieman korkeampi kuin suositeltu huoneenlämpötila.

Sähköturvallisuustestaus tehtiin voimassaolevien turvallisuusvaatimusten mukaisesti käyttäen nmm. kosketussuojaustulkkeja ja jännitetestilaitetta.

 

Lähde: SGSFimko

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

led led-lamppu led-valaisin sgsfimko tuotetesti