MAINOS

Ensimmäinen piparinleivonnan Suomen mestari valittiin

KeittiöSisustus

Karppausbuumi ei ole nujertanut suomalaisten leipomistaitoja, voitiin sunnuntaina todeta Kampin keskuksessa järjestetyissä Suomen ensimmäisissä Piparinleivonnan SM-kisoissa. Kilpailun voitti helsinkiläinen Sakari Kannosto moottoripyöräilevällä joulupukillaan. Voiton Sakari epäili tulleen ajankohtaisesta aiheesta.

Jaa sosiaalisessa mediassa

– Halusin vangita työhön tämän hetken fiiliksen: lunta ei ole vielä maassa ja jokainen toivoo pukilta lahjoja, joten annoin pukin käyttöön moottoripyörän ja säkin täynnä sydämiä.

Voittajan valitsi ammattilaisraati, jossa olivat kotitalousopettaja Arja Savela, ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäki sekä leipuri-kondiittori Iiro Heinonen. Tuomariston vakuutti voittajapiparin jouluinen ja ajankohtainen tunnelma sekä taitava tekninen toteutus.

– Piparin teema sopii tämän vuoden joulunodotukseen. Lisäksi haimme mestaria, joka hallitsee piparin muotoilun, paiston ja koristelun. Minut ainakin vakuutti erittäin taitava koristepursotteen käsittely, kehui ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäki voittajatyötä.

Myllyn Parhaan järjestämissä Suomen ensimmäisissä piparinleivonnan SM-kisoissa oli tehtävänä muotoilla, paistaa ja koristella valmistaikinasta mahdollisimman näyttävä piparkakku. Kilpailu käytiin 12 erässä 10.12.-11.12. välisenä aikana, ja kussakin erässä oli neljä kisaajaa. Jokaisella kilpailijalla oli käytössään paketillinen valmista piparkakkutaikinaa sekä tuubillinen sokerikuorrutetta piparien koristelua varten. Käytettävissä oli valmiita piparimuotteja, mutta myös vapaalla kädellä sai muotoilla pipareita. Aikaa piparien muotoiluun, paistoon ja koristeluun oli yhteensä 35 minuuttia.

Tuomariston puheenjohtaja, kotitalousopettaja Arja Savelan mukaan kilpailu osoitti, että piparin leivontataito on yhä voimissaan.

Kisan taso oli kova, jopa yllättävänkin kova. Kisatöissä oli paljon taiteellista näkemystä ja ideoita tuntui löytyvän runsaasti. Tuomaristolla oli joissakin erissä haasteena valita hyvien töiden joukosta erävoittaja, kommentoi Arja Savela kisatuomarointia.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

leipominen leivonta pipari piparkakku piparkakkutalo