MAINOS

Habitare-messujen kävijät arvostavat laatua

Sisustus

Habitare-messujen kävijät pitävät laatua aiempaa tärkeämpänä kriteerinä huonekaluhankinnoissa. Sunnuntaina päättyneessä tapahtumakokonaisuudessa vieraili noin 70 000 kävijää. Habitare järjestetään seuraavan kerran 12.–16.9.2012.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Habitare 2011 -messujen kävijäkyselyn mukaan laadusta on tullut aiempaa merkittävämpi valintaperuste huonekalujen hankinnassa. Laatua pidetään selvästi tärkeämpänä kriteerinä kuin esimerkiksi edullista hintaa tai nimekästä suunnittelijaa. Myös kotimaisuuden merkitys on kasvussa.

– Suomalaisten kiinnostus sisustamiseen konkretisoituu hyvin messuilla, jossa voi vertailla valikoimaa ja kokeilla tuotteita. Tämä pätee sekä alan ammattilaisiin että suureen yleisöön. Ihmiset tekevät ostopäätöksiä harkiten ja arvostavat henkilökohtaista kontaktia valmistajiin ja muotoilijoihin, kertoo näyttelyryhmäpäällikkö Päivi Kukkamäki Suomen Messuilta.

 

Messuilla jaettiin useita tunnustuksia

Suunnittelukilpailun voittanut työ "Katosiko oksasi". Kuva: Suomen Messut

Habitaren Huussi-suunnittelukilpailun voitti arkkitehti yo TTK Yoshimasa Yamada työllään ”Katosiko oksasi”. Kilpailun päätuomari, arkkitehti, professori Mikko Heikkinen luovutti Yamadalle Suomen Messusäätiön lahjoittaman 8 000 euron palkintosumman. Kunniamaininnan ja 2 000 euroa sai arkkitehti Felix Laitinen työllään ”Huussi – koottava puuveistos”.

EcoDesign-erikoisnäyttelyssä jaettiin kaksi palkintoa. Suomen Messusäätiön 5 000 euron tunnustuspalkinto jaettiin Tapio Anttilan, Björn Dahlströmin ja Eeva Lithoviuksen kesken. EcoDesign-näyttelyn pääyhteistyökumppani Sampo Pankki Private Banking palkitsi suomalaiset Elina ja Klaus Aallon 2 000 euron Tavanomaista Enemmän -palkinnolla. Tuomariston puheenjohtajana toimi näyttelyn kunniavieras, teollinen muotoilija Konstantin Grcic Saksasta.

Valo-tapahtumassa palkittiin Suomen parhaat sisä- ja ulkovalaistuskohteet. Pyhän Laurin kappeli Vantaalta valittiin parhaaksi sisävalaistuskohteeksi ja ulkovalaistussarjan voitti Saunalahden lastentalo Espoosta. Kodin Ykkönen Lielahti Tampereelta palkittiin kunniamaininnalla.

Messu- ja somistusalan liitto järjesti yhteistyössä Suomen Messujen kanssa Paras messuosasto -kilpailun, jonka tavoitteena on korostaa ammattitaitoisen suunnittelun ja toteuttamisen merkitystä onnistuneessa messuosallistumisessa. Yli 40-neliöisten osastojen sarjassa palkittiin Karl Andersson & Söner ja alle 40-neliöisten sarjassa Green House Effect Oy. Kunniamaininnat saivat Woodnotes Oy ja Roomlight Oy Ab.

Habitaren workshop-alueella messukävijät valmistivat muotoilija Heli Miikkulainen-Gilbertin ohjauksessa koivupölkkyryijytyynyn, jonka myynnistä saatu 5 000 euroa lahjoitettiin Suomen Mielenterveysseuralle. Tyynyn osti Tapiola.

Moderni keittiö. Kuva: Suomen Messut

Ensi vuonna designalueen teemana Vastuu

Vuonna 2012 Habitaren Ahead!-designalueen teemana on Vastuu. Tapahtuman näyttelyarkkitehtuurissa tullaan esimerkiksi näkemään kestäviä ja kierrätettäviä materiaaleja, joiden käsittelytapa on ekologinen. Näyttelyarkkitehtuurista vastaavat arkkitehdit Saija Hollmén, Jenni Reuter ja Helena Sandman.

Kiinnostusta herättäneet EcoDesign- ja Trash Design -erikoisnäyttelyt ovat mukana vuoden 2012 Habitaressa tuorein teemoin ja sisällöin. Uutena erikoisnäyttelynä nähdään yhteistyössä sisustusarkkitehti Kaisa Blomstedtin kanssa toteutettava aikamatka suomalaisen muotoilun vuosikymmeniin.

Myös ensi syksynä Habitaren yhteydessä järjestetään valaistusalan tapahtuma Valo, ArtHelsinki-nykytaidemessut ja Salonki-antiikkimessut.

* Tutkimustulokset: TNS Gallup Media, Habitare-messujen kävijätutkimus, otos 200 henkilöä.

 

Suomen suurin huonekalu-, sisustus- ja designtapahtuma Habitare seuraavan kerran 12.–16.9.2012 Helsingin Messukeskuksessa. Samanaikaisesti Habitaren kanssa järjestetään Valo-, ArtHelsinki- ja Salonki-tapahtumat. www.habitare.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

habitare kodin sisustus messu messut sisustaminen sisustus tapahtumat