Elektroniikka ja langattomuus vapauttavat
TEKSTI CLAS VON BELL JA MARTTI TALA
KUVAT VALMISTAJIEN JA MAAHANTUOJIEN
Vivago-hälytysranneke
Hälytysranneke on Vivago- merkkinen. Siinä on kello, joka näyttää ajan, päivämäärän tai viikonpäivän. Lisäksi laite näyttää liikunnan määrän ja unen laadun. Hälytykset voidaan ohjata mihin tahansa puhelimeen. Järjestelmän perusmaksu on 25 euroa kuukaudessa, ist.fi.

Turvarannekkeen avulla voi hälyttää apua, vaikka ei pääsisi puhelimeen. Saatavana on myös matto, joka tunnistaa, että asukas on noussut sängystä. Lääkeannostelija muistuttaa, että on aika ottaa lääkkeet. Langattomalla kaukosäätimellä voidaan käyttää melkein mitä vain. Saatavana on esimerkiksi jatkojohtoja, joihin voi kytkeä virran langattomasti. Tarjolla on myös

automaattisesti sälekaihtimia avaava ja sulkeva laite. Ovet ja ikkunat voidaan avata sähkömoottoreilla.
Capula-puhelin
Erityistarkoituksiin suunniteltu matkapuhelin. Siihen voi soittaa kuten mihin tahansa puhelimeen, ja sillä voi soittaa helposti kolmeen ohjelmoituun numeroon. Puhelinta voi pitää vaikka kaulahihnassa. Capula- puhelin maksaa 450 euroa, compaid.fi.

Matkapuhelinkin voi toimia kaukosäätimenä. Lankapuhelinverkkoon on saatavana erikoispuhelimia, joissa on erityisen isot numeronäppäimet. Tarjolla on myös puheohjauksella toimivia puhelimia. Puhelin ja ovikello voidaan kytkeä hälyttämään äänen lisäksi valolla, samoin herätyskello.

Elektroniikka voi valvoa myös liettä. Jos käyttäjä ei muista katkaista virtaa, liesi itse tai lisälaite katkaisee virran automaattisesti tietyn ajan kuluttua. Tulipalon tai kaasuvuoden sattuessa saadaan virta katkeamaan automaattisesti pääkytkimestä.