Kevään kuntohuippu löytyy salilta. Kuntosaliketjuiden hinnoissa ja palveluissa on eroja, yksittäisistä saleista puhumattakaan. Koetreenasimme maan kiinnostavimmat salit.
MotivusSHOPPAILUAGENTTIEN VALINTA!
Motivus
Keskukset: 5 Helsingissä ja 2 Turussa
Hinnat 1 kerta / 30 päivää: 8,5 € / 62 €
Tuomio: Turun ja Helsingin keskustoissa helposti tavoitettavissa oleva kohtuuhintainen sali. Havaittavissa lievää ruuhkaa ja laitteet eivät ole aina viimeisintä vuosimallia, mutta keskeisiä kilpailijoita edullisemmat hinnat tekevät Motivuksesta varteenotettavan ”kaiken kansan” vaihtoehdon. Helsingin Center-salin pukuhuone- ja suihkutilojen siisteydessä oli testipäivänä parantamisen varaa.
Lisätietoja: www.motivus.fi
Töölö GymISOIN
Töölö Gym
Keskukset: 1 Helsingin keskustassa
Hinnat 1 kerta / 1 kk: 8 €/ 50 €
Tuomio: 2000 neliötä kuntoilutilaa kolmessa kerroksessa tekee Töölö Gymistä Suomen isoimman yksittäisen salin. Tilaa riittää yhtä lailla aloittelijoille kuin oikeille kehonrakentajillekin – sukupuoleen katsomatta. Paikan erikoisuutena maankuulut pikkujoulubileet, jotka ovat monen mielestä jo sinällään riittävä syy treenata Töölö Gymissä! Ei liittymismaksua tai sitovaa jäsenyyttä.
Lisätietoja: www.toologym.fi
SATSTASOKKAIN
SATS
Keskukset: 3 Helsingissä, 1 Espoossa, 2 Oulussa, 1 Turussa ja 1 Jyväskylässä
Hinnat 1 kerta / 1 vuosi: 20 € / alk. 660 €
Tuomio: Erittäin korkeatasoinen ja hyvinvarusteltu sekä valtakunnallisesti melko kattava skandinaavinen ketju. Laitteet ovat uusia, tuntivalikoima laaja ja tilat avaria sekä siistejä. Selvästi ”lifestyle”-ketju, jossa kuluttaja ostaa paitsi treenimahdollisuuden myös miellyttävän atmosfäärin. SATSissa treenataan ja näyttäydytään. Kallis kertakäyntimaksu.
Lisätietoja: www.sats.fi
CMS ClubLAAJIN
CMS Club
Keskukset: 42 salia ympäri Suomea
Hinnat / 1 kk: 30-69 € (klubista riippuen)
Tuomio: Erittäin laajalti ympäri maata löytyvät CMS-salit muodostavat löyhän ketjun, jossa keskusten ulkonäkö ja varustustaso vaihtelee enemmän kuin varsinaisten kuntosaliketjujen paikoissa. Samalla myös hinnat vaihtelevat paikkakunnittain ja saleittain. Erikoisuutena eräiden CMS-keskusten erikoistuminen varttuneemman väen liikkumiseen.
Lisätietoja: www.cmsclub.fi
Balance ClubKALLEIN
The Balance Club
Keskukset: 1 Helsingin keskustassa Hotel Kämpin yhteydessä
Hinnat: 195 € / kk + 425 € jäsenmaksu
Tuomio: Taatusti maan ylellisin kuntoklubi, joka ei avaa oviaan satunnaiselle ohikulkijalle vaan ainoastaan jäsenille ja heidän ystävilleen. Palvelutaso Hotel Kämpin luokkaa ja oheispalveluina tarjotaan monipuolista kattausta hierontoja sekä erilaisia hoitoja. Kylpyläosaston ja hoitojen käyttäminen ei edellytä jäsenyyttä.
Lisätietoja: www.balanceclub.fi
ElixiaURBAANEIN
Elixia
Keskukset: 2 salia Helsingissä, 2 Espoossa, 1 Turussa, 1 Tampereella ja 1 Jyväskylässä
Hinnat 1 kerta / 1 kk: 17 € / 61-67 € (keskuksesta riippuen)
Tuomio: Hyvinvarusteltu ja hyvissä osoitteissa sijaitseva Elixia tarjoaa kokonaisvaltaista hyvinvointia ruumiille ja mielelle. Myös seniori-ikäiset on huomioitu siinä missä kiireiset uraihmisetkin. Keskimääräistä selvästi tasokkaammat pukuhuone- ja suihkutilat. Kallis kertakäyntimaksu.
Lisätietoja: www.elixia.fi
OTA HUOMIOON NÄMÄ 5 SEIKKAA
Yksin vai ketjussa?
Yhä useampi sali kuuluu johonkin kuntosaliketjuun. Edut kuluttajalle ovat laajemmissa tuntivalikoimissa ja mahdollisuudessa treenata toisella paikkakunnalla esim. työmatkoilla.
•• Laitteet vs. irtopainot?
Tykkäätkö treenata vapailla painoilla? Trendikkäimmillä saleilla irtopainoja on yllättävän niukalti, kuntolaitteita sitäkin enemmän. Irtopainoja pääset kolisuttelemaan halvimmin kunnallisilla saleilla.
••• Laitteet vai ohjatut tunnit?
Treenaatko mieluiten yksin kuntosalilla vai ohjatusti esim. spinning-tunnilla? Vuosimaksuissa kannattaa kysyä myös pelkkien tuntien tai pelkän salin hinta.
•••• Kilpailuta!
Saleja on pienissäkin kaupungeissa moneen lähtöön. Ne kannattaa kokeilla ja kilpailuttaa ennen kuin sitoutuu kalliisiin jäsenmaksuihin. Tinkiäkin voi, varsinkin jos ostaa jäsenyyden myös puolisolle.
••••• Treeniä vai tunnelmaa?
Haetko pelkkää treenipaikkaa vai myös tunnelmaa? Nyrkkisääntö on, että mitä kalliimmat jäsenmaksut, sitä tyylikkäämpi miljöö ja siistimmät pukukopit.