Kodin ilmettä on helppo piristää pienten yksityiskohtien avulla, kuten helmistä tehdyillä vetimillä ja voidepurkeista muunnelluilla lyhdyillä. 33 ideaa – Helppoja ja nopeita sisustusprojekteja on uudenlainen sisustuskirja, jonka tarkoitus on toimia inspiraation lähteenä ja tarjota konkreettisia ohjeita helppoihin ja nopeisiin hankkeisiin. Kirjan ideat ovat niin yksinkertaisia, että jokaisen niistä voi toteuttaa yhden viikonlopun aikana tai nopeamminkin. Radikaalimpikin muutos onnistuu helposti: kirjan ohjeilla päivität koko keittiösi viikonlopussa ja wc:n toisessa – ilman suurta budjettia. Valitse kauniista kirjasta sopiva idea, kääri hihat ja pane toimeksi!

Kotimaiseen kirjaan valikoituneet projektit ovat paitsi edullisia ja helppoja myös ekologisia. Monen vanhan esineen elinkaari jatkuu entistä ehommaksi uudistettuna tai kokonaan uudessa käyttötarkoituksessa. Valmistusaineeksi kelpaavat monet luonnonmateriaalit ja kierrätetyt esineet, kuten vanhat huonekalut, valokuvat, purkit, kenkälaatikot ja laudanpätkät.

”Kirja on tarkoitettu erityisesti kaikille, joilla on tapana kerätä talteen materiaalia ja puuhastella,” Peltonen sanoo. Hätä ei kuitenkaan tule, vaikka tarpeita ei löytyisi omien, säilytettyjen aarteiden joukosta. Kirjassa on mukana vinkkejä, joiden avulla tarvittavia materiaaleja saattaa löytyä jopa ilmaiseksi.

Peltonen on itse toteuttanut kaikki kirjan projektit, tai ainakin seurannut vierestä niiden valmistumista. ”Projekteista voi valita juuri kuhunkin hetkeen parhaiten sopivan ja mieluisimman. Esimerkiksi rahien tekeminen kesällä on mahdottoman mukavaa,” Peltonen paljastaa suosikkinsa ja kannustaa harrastamaan omin käsin tekemistä.

JENNI PELTONEN
Jenni Peltonen (s.1981) on kauppatieteiden maisteri ja pian valmistuva muotoilija. Sisustus- ja kalustesuunnitteluun erikoistunut Jenni pitää itseään parantumattomana keräilijänä. Hänen tavoitteenaan onkin muuttaa hylätty tavara jälleen mielenkiintoiseksi ja käyttökelpoiseksi.

 

JENNI PELTONEN, 33 IDEAA – HELPPOJA JA NOPEITA SISUSTUSPROJEKTEJA
128 sivua
Ovh. sid. 36 €
Gummerus