Kattava värikuvakasvio
Suuri Pohjolan Kasvio tulee kulumaan kaikkien kasveista kiinnostuneiden käsissä. Se sopii niin vasta-alkajille kuin alan mestareillekin.
Aikamme arvostetuimpiin kasvimaalareihin kuuluva Bo Mossberg ja Tukholman Naturhistoriska riksmuseetin botaniikan intendentti Lennart Stenberg ovat tehneet jättiläistyön kootessaan kaikkien aikojen kattavimman värikuvakasvion, Suuren Pohjolan Kasvion, joka varmasti tulee kulumaan kaikkien kasveista kiinnostuneiden käsissä. Se sopii niin vasta-alkajille kuin alan mestareillekin ja tarkistetun lajinimistönsä ansiosta myös opettajille, opiskelijoille, ammattibotanisteille ja ympäristöviranomaisille.

928-sivuisessa, upeasti kuvitetussa kirjassa esitellään kaikki Suomen, Ruotsin, Tanskan, Norjan, Islannin, Färsaarten, Huippuvuorten, Karhusaaren ja Jan Mayenin putkilokasvit. Lajiteksteissä kuvaillaan muun muassa kasvien tärkeimmät tuntomerkit, kukkimisaika, yleisyys ja kasvupaikat. Myös levinnäisyyskartat ovat mukana. Tekstin ovat suomentaneet ja sovittaneet Suomen oloihin radion Luontoiltojen kasviasiantuntija Seppo Vuokko sekä Helsingin yliopiston kasvimuseon yli-intendentti Henry Väre.

Kustantaja Tammi, hinta esimerkiksi Tammen omassa kirjakaupassa 85 euroa. Lisätietoja Tammi,(09) 693 7621, www.tammi.net.