Edullinen
Shoppailijalle
Tallinna, Viro, alk. 34 €
Pikainen pyrähdys Tallinnaan on aito miniloma, sillä vanhan hansakaupungin shoppailumahdollisuudet ovat laajat, yöelämä vilkasta, kulttuuritarjonta hyvää ja hintataso jokaiselle kukkarolle sopiva. Kolmellakympillä yksi hotelliyö lisää keskellä etelänaapurin viehättävää pääkaupunkia.
Tukholma, Ruotsi, alk. 156 € / hytti
Laivaristeily on eksoottisin tapa matkustaa Tukholmaan, joka on aina yhtä trendikäs ja jonka kulttuuritarjonta riittää vaativimpaankin makuun. Päivä Tukholmassa -risteily on klassikko, jota suosivat varsinkin shoppailuturistit.
Kööpenhamina, Tanska, alk. 263 € (2 vrk)
Tivolin alueen yöelämä on vilkasta ja Strögetin kävelykadun shoppailumahdollisuudet rajattomat – joskaan Köpis ei ole varsinaisesti maailmankaikkeuden halvin ostosparatiisi. Nuorille aikuisille!
Berliini, Saksa, alk. 299 € (2 vrk)
Berliinissä ja erityisesti sen itäisellä puolella esittäytyy toisenlainen Saksa kuin vaikkapa finanssimaailman ja pilvenpiirtäjien Frankfurtissa. Boheemia elämänmenoa ja henkeäsalpaavaa arkkitehtuuria koko rahalla. Muista laadukkaat ja edulliset pikaruokapaikat!
PrahaItä-Euroopan Pariisi
Praha, Tsekki, alk. n. 330 €
Pitkä viikonloppu Prahan keväässä voittaa viikon Pariisissa, sillä hinnat ovat maltilliset ja Prahan tarjonta oluttupineen, böömiläisine herkkuineen, nukketeattereineen ja arkkitehtonisine elämyksineen ainulaatuinen.
Wroclaw, Puola, alk. 550 € (3 vrk)
”Puolan Venetsia” tarjoaa jännittävän vaihtoehdon Krakovalle ja Varsovalle. 12 saaren ja 112 sillan kaupunki on oiva kohde romanttista viikonloppua viettävälle nuorelleparille, joka tykkää kävelemisestä.
Keskihintainen
Pietari, Venäjä, omatoimimatka
Reilun viiden tunnin junamatkan päässä sijaitseva omintakeinen metropoli tarjoaa tätä nykyä huippuravintoloita ja äärimmäisen kiihkeää yöelämää. Tosibailaaja ajaa Pietariin iltajunalla, juhlii yön ja starttaa kotiin aamujunalla!
Frankfurt, Saksa Kempinski Hotel Falkenstein
Frankfurt, Saksa, Kempinski Hotel Falkenstein, alk. 166 € / yö
Miltä kuulostaisi linnamainen loistohotelli ja täydellinen luxus-kylpylä maaseudun rauhassa mutta vain vartin ajomatkan päässä Frankfurtin keskustasta? Vastaus: täydellinen yhdistelmä rentoutumista ja urbaania city-lomaa!
Taide-elämyksiä
Firenze, Italia, alk. 616 € (2 vrk)
Ebookersin luxury-paketissa asutaan muotiguru Salvatore Ferragamon stailaamassa Gallery Art –hotellissa ja nautitaan kaupungin loputtomista taideaarteista.
Kairo, Egypti, alk. 675 € (4 vrk)
Eksoottinen suurkaupunki, jossa huikaisevan pitkä historia elää läsnä arjessa. Pakollisten pyramidivierailujen jälkeen voi keskittyä Kairon antoisiin shoppailumahdollisuuksiin.
Lissabon, Portugali, alk. 890 € (5 vrk)
Lissabonin yöelämä on loistavaa, kunhan saa paikallisväestöltä vinkit parhaista bileistä, jotka voivat piilotella vaikkapa kolkon satamarakennuksen sisällä. Romantiikannälkäinen tekee päiväretken läheiseen Cascaisin pikkukaupunkiin, jonka rapistunut loistokkuus lumoaa.
New York, USA, alk. n. 910 €
Neljän päivän urbaani loma maailman pääkaupungissa New Yorkissa on koettava ainakin kerran elämässään. Kaupungin kulttuuri- ja shoppailutarjonta on rajaton, mutta kannattaa kokea myös paikalliset urheilutapahtumat kuten NHL-ottelu Madison Square Gardenissa.
Bangkok, Thaimaa
Bangkok, Thaimaa, alk. n. 950 €
Thaimaa ei ole pelkkiä palmurantoja, vaan myös aitoa metropolin sykettä. Bangkok on Aasian kiehtovimpia suurkaupunkeja, jonka shoppailumahdollisuudet ovat laajat ja ruokailukulttuuri edistynyttä. Viikon matkalla ehdii nähdä ja kokea paljon.
Kallis
Rio de Janeiro, Brasilia, alk. n. 1335 €
Viikon kaupunkiloman voi tehdä myös toiselle puolelle maapalloa! Loikka Suomen talvesta Rio de Janeiron humuun on taatusti unohtumaton elämys, sillä brasilialainen suurkaupunki on tyystin toista kuin eurooppalaiset vastineensa.
Kapkaupunki, Etelä-Afrikka, alk. n. 1240 €
Astetta eksoottisempaa kaupunkikohdetta etsivä suuntaa Etelä-Afrikkaan ja Kapkaupunkiin, joka tarjoaa miljoonakaupungin miljöön ohella huikeita maisemia ja luontoelämyksiä. Älä jätä väliin ainakaan maailmankuulua Table Mountainia!
Madrid, EspanjaLuksusta
Madrid, Espanja, alk. 800 € / yö
Luxus-matkoihin erikoistuneen yrityksen Madrid-paketti on vertaansa vailla. Majoitus legendaarisessa Ritz-hotellissa illallisineen, samppanjatarjoilu omassa sviitissä, sisäänpääsyt kaupungin upeisiin taidemuseoihin ja vielä limusiinitason lentokenttäkyyditykset.
Loistoa
Hongkong, Kiina, alk. 1757 € (5 vrk)
Luxus-loma Peninsula-hotellissa alkaa Rolls-Royce –kyydillä lentokentältä ja jatkuu yhtä ylellisissä merkeissä. ”Honkkarien” shoppailumahdollisuudet ovat rajattomat.
Buenos Aires, Argentiina, alk. 1355 €
Tangon ja tuhtien sisäfilepihvien pääkaupunki on eteläisen Amerikan eurooppalaisin metropoli. Autenttista paikallistunnelmaa pääsee aistimaan Bocan ja River Platen jalkapallojoukkueiden kiihkeissä paikallismatseissa.
Ennen matkan varaamista kannattaa miettiä tiettyjä seikkoja. 60 sekunnin shoppailuoppaan vinkit kannattaa lukea >>