Ylös, ulos ja lenkille
Kun kevätaurinko sulattaa hanget, on aika valmistautua hölkkäkauteen. Auttamme sinua löytämään parhaat juoksuvarusteet. Näillä hölkkäkin sujuu kuin tanssi!

Vauhdikkaat
Kevään 2006 mielenkiintoisin juoksukenkäuutuus on naisille suunniteltu Reebok PUMP Romulus. Pump-venttiili muokkaa muutamalla askelella tossut juoksijan omaan jalkaan yksilöllisesti sopiviksi, 169 euroa.


Fiksu kuin lenkkari
Adidas 1 on maailman fiksuin lenkkari. Kenkä kätkee sisuksiinsa tietokoneen sekä pienen moottorin: tietokone laskee jokaisen askelen jälkeen oikean vaimennuksen ja moottori virittää tossun halutuille säädöille. Suositushinta 250 euroa. Pakko saada!

Vinkki!
Jaloissa on eroja – niin myös juoksukengissä. Löysä nilkka tarvitsee tukea antavan tossun ja jäykälle jalalle suositellaan tavallista parempaa iskunvaimennusta. Liian kiertojäykkä juoksutossu on jäykkänilkkaiselle juoksijalle painajainen. Juoksukenkiä valitessasi sinun tulee ottaa myös huomioon alusta, jolla juokset: tehokas iskunvaimennus asfaltille ja karkea pohjakuvio sekä vähäisempi vaimennus pururadalle ja maastoon.

3 kovaa vaihtoehtoa!

Brooks Trance (naisten), 159 euroa

Asics Gel GT 2100 (naisten), 169 euroa

Nike Air Pegasus (naisten), 120 euroa

Fakta: Tekniikka tulee iholle
Enää ei lenkille lähdetä tennareissa ja virttyneessä collegepuvussa. Juoksemiseen puolitosissaankin suhtautuva harrastaja vaatii varusteiltaan keveyttä ja mukavuutta. Jokainen puuvillapaidassa kympin lenkin läpi hikoillut tietää, että hiestä kostuessaan tavallinen t-paita muuttuu ikävän raskaaksi ja nihkeäkylmäksi – tai vaihtoehtoisesti kesähelteillä paahtavan kuumaksi.
Uusien juoksuasujen tekniset materiaalit kuljettavat hien vaatteen ”ulkopuolelle” ja kangas tuntuu ihoa vasten miellyttävän kuivalta ja tasalämpöiseltä. Vaan miltä kuulostaisi treenipaita, joka kuuntelee kehoasi ja kommunikoi ranteessasi olevan juoksutietokoneen kanssa?
Suomalaisen sykemittarivalmistaja Polarin ja Adidaksen yhteinen Project Fusion -järjestelmä mittaa juoksupaidasta sykettä ja energiankulutusta ja välittää datan rannetietokoneeseen. Harjoituksen jälkeen datan voi siirtää tietokoneelle, joka analysoi suorituksen.
Project Fusion -järjestelmä (sis. Polar RS800 -juoksutietokoneen, adiStar Fusion-paidan ja -juoksukengät) maksaa n. 640 euroa.

Tiedustelut:
Adidas / Adidas Suomi, (09) 521 333
Asics / Patrol, (09) 511 440
Brooks / www.intersport.fi
Nike / Nike Finland, 0800 1 19870
Reebok / Reebok Finland, (03) 414 21