MAINOS

Käsienpesu säästää flunssatartunnoilta. Näin peset kätesi tehokkaasti.

Sisustus

Käsienpesu on tärkeää omakotitaloasukkaalle erityisesti tilanteissa, joissa tartuntariskit ovat suuria, kuten talon töiden jälkeen, ennen ateriointia tai nenän niistämisen jälkeen. Hygieniasta piittaamattomissa perheissä sairastetaan yleensä tavallista enemmän ja joudutaan myös useammin sairaslomille.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Näin peset kädet

  1. Kastele kätesi ja ranteesi ja lisää sitten saippuaa.
  2. Hiero saippuaa ympäri käsiä, myös sormien väleihin ja ranteisiin.
  3. Pese huolellisesti kämmenet, sormienvälit, sormenpäät, peukalot sekä käsien yläosa ja ranteet. Käsien saippuapesun tulisi kestää noin 15 sekuntia.
  4. Huuhtele pesun jälkeen saippua pois ja kuivaa kätesi puhtaalla pyyhkeellä.
  5. Mikäli mahdollista, käännä hana pois päältä esimerkiksi vessapaperin palasella tai kyynärpään avulla.

Hyödyllistä tietoa käsienpesusta, taudinaiheuttajista ja immuunijärjestelmistä

Me emme sairastu oleskelemalla ulkona kylmässä säässä. Pääasiassa sairastumme viettämällä aikaa sisätiloissa lähellä muita ihmisiä, sillä taudinaiheuttajat siirtyvät helposti ihmisestä toiseen.

On terveellistä päästää kotiin hieman raitista ilmaa, mutta raitis ilma ei eliminoi kaikkia bakteereita. Taudinaiheuttajat leviävät lähinnä käsiemme kautta. Siksi on tärkeää muistaa hyvä käsihygienia ja pitää koti puhtaana, jolloin myös infektioriski pienenee.

Pakastin ei tuhoa bakteereita. Taudinaiheuttajat siirtyvät lepotilaan kylmissä lämpötiloissa, mutta eivät tuhoudu. Bakteerit alkavat lisääntyä uudelleen jo 5 °C:n lämpötilassa. Sekä bakteerit että virukset kuolevat korkeissa lämpötiloissa (useimmat 60oC:ssa) tai käytettäessä desinfioivia tuotteita.

Lapset rakentavat immuniteettijärjestelmänsä altistumalla bakteereille ja viruksille. Tämä ei kuitenkaan koske kaikkia mahdollisia bakteereita ja viruksia. Esimerkiksi kolibakteerille altistuminen ei ole koskaan terveellistä. On myös olemassa lukuisia erilaisia flunssavirustyyppejä, joita kaikkia vastaan keho ei koskaan pysty taistelemaan. On tärkeää, että lapset saavat riittävästi aikaa sairauksista parantumiseen ennen altistumista uusille tartuntataudeille. Lapselle ei ole hyväksi olla jatkuvasti sairas.

Rokotukset tarjoavat immuunijärjestelmälle tietoa tietyistä sairauksista ja mahdollistavat kehon suojautumisen näitä sairauksia vastaan.

Lähde: Dettol / www.dettol.fi ja Statens Serum Institut

Dettol kuuluu Reckitt Benckiseriin (RB), joka on maailman johtavia terveys- ja hygieniatuotteiden valmistajia. Dettol No-Touch on ensimmäinen kotikäyttöön suunnattu saippua-annostelija, joka helpottaa käsien puhdistamista. Dettol No-Touch annostelee automaattisesti kädelle oikean määrän saippuaa, kun heilautat kättä sensorin edessä.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

desinfiointi hygienia käsienpesu puhdistus saippua