MAINOS

Soundbar on käyttökunnossa minuuteissa

Sisustus

Laitteiden säätäminen on oma taiteenlajinsa, mutta jos hienosäätöjen syövereihin ei halua uppoutua, käyttöönottotapahtuma on erittäin ripeä ja suoraviivainen.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Yamahan säätäminen käyttökuntoon ilman asetukset automaattisesti tunnustelevaa mikrofonia olisi painajainen. Onneksi automaattinen asetusohjelma hoitaa homman kotiin muutamassa minuutissa, eikä lopputuloksen laatua tarvinnut kyseenalaistaa. Parametrejä voi kuitenkin halutessaan säätää myös itse. Testisignaalit toistetaan niin voimakkaasti, että kuvaruutuvalikon ohjetta poistua huoneesta kannattaa noudattaa.

Philipsin asetukset ovat minimaaliset, eikä B&W:nkään säädöissä kauaa nokka tuhise. Käytännössä B&W pyytää vain kertomaan perustiedot seinien akustisista ominaisuuksista ja kuinka paljon kuuntelupaikka poikkeaa keskilinjalta. Säätöjen vaikutus äänen laatuun oli myös hyvin vähäinen.

Liitäntöjen teko on äärimmäisen yksinkertaista


Yamahan alkuasetukset hoituvat näppärästi mikrofonin avustuksella. Lisävarusteena myytävä lähetin mahdollistaa musiikin toistamisen iPhonesta, iPadista tai iPod Touchista langattomasti. Philipsissä sama ominaisuus on sisäänrakennettuna eikä adapteria tarvita. Jälkimmäinen ratkaisu on selvästi varmempi tulevaisuutta silmällä pitäen.

Kuvalähteet, kuten blu-ray -soitin tai digiboksi liitetään soundbareihin hdmi-johdolla, ja toinen hdmi-johto kytketään viemään signaali edelleen televisiolle. Yamahan soundbar tukee myös 4k-signaalin läpivientiä. Tämän lisäksi ei tarvita kuin virtajohto, ja järjestelmä on käyttökunnossa.

Yamaha ja Philips kykenevät toistamaan musiikkia myös langattomasti esimerkiksi kännykältä tai tablettitietokoneelta. Yamaha vaatii lisävarusteena myytävän Bluetooth-sovittimen, jonka liitin on suunniteltu Applen laitteille. Samaan pieneen mokkulaan voidaan kuitenkin kytkeä myös usb-kaapeli ja näin toistaa musiikkia esimerkiksi läppäriltä.

Adapteri oli jo vanhentunutta tyyppiä, eikä Lightning-liitännällä varustettujen laitteiden kytkeminen ollut mahdollista. IPhonen nelosversiolta musiikkia toistettaessa äänessä ilmeni myös katkoja, joiden alkuperää ei saatu selvitettyä.

Langaton äänentoisto

Philipsin langaton äänentoisto toimii Yamahaa luotettavammin, eikä ylimääräisiä adaptereita tarvittu. Musiikki siirtyi ongelmitta ja ilman katkoksia kaikilla kokeilluilla laitteilla, joihin lukeutuivat muun muassa iPhone 5 ja iPad 4. Langattoman yhteyden luominen on lastenleikkiä, kiitos Philipsin mukana toimitettavien esimerkillisen selkeiden kuvallisten ohjeiden.

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä HIFImaailman kanssa.

 


Kuvalähteet liitetään soundbareihin hdmi-liitännän kautta ja signaali ketjutetaan edelleen näyttölaitteelle hdmi-annon kautta. Tarjolla on myös digitaalisia ja analogisia liittimiä muita äänilähteitä kuten CD-soitinta varten. Näiden käyttö tosielämässä lienee kuitenkin harvinaisempaa. Kuvassa Yamahan liitännät.


B&W:ssä on myös linjatasoinen anto subwooferille.

Lue lisää soundbareista

Soundbar – se helpompi kotiteatteri >
Soundbar-laitevertailu – näin saat monikanavaisen äänimaailman televisioon >
Soundbarit parhaimmillaan television omien kaiuttimien korvaajana >
Soundbarin säätäminen on haasteellista >

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kotiteatteri monikanavaääni soundbar televisio