Vasemmalla Kauko Mononen, oikealla Kauko Harakka.
Vasemmalla Kauko Mononen, oikealla Kauko Harakka. Monosen Kaukon sääret sahattiin hiukan vinoiksi, koska lievä etunoja lisää tukevuutta ja vitsikkyyttä.

Ensin täytyy löytää komeron kätköistä tai keittiö- tai sisustuskaupasta matala kori, jonka mitat ovat noin 25 x 20 cm. Lisäksi tarvitset palan 12-15 millin vaneria tai vaikka jäännöspalan parkettilautaa sekä noin 25-35-millistä pyöreää keppiä, josta sahaat kaksi noin 40-senttistä jalkaa. Meillä 38 cm osoittautui parhaaksi pituudeksi, koska korin korkeus riippuu tietysti sohvan mitoista ja televisiopöydän korkeudesta. Korin, sirojen säärien ja jalkaterien värit voit valita vapaasti muun sisustuksen mukaan.

Kaukon rakennepiirros
Kaukon anatomia. Jos vaneriosat ovat 12-15 milliä paksuja, kokoamiseen sopivat 4 x 30 millin uppokantaruuvit. Jalat voivat olla 25-35 milliä paksua puutankoa, tai voit tehdä ne vaikka muhkuraisista luonnonoksista.

 

Jalkojen rakennepiirros
Kaukon käpälät. Jalkaterät voit improvisoida mielesi mukaan; tässä pari ehdotusta. Kenkämallin kaavana voit käyttää myös pienenpuoleista oikeaa kenkää.