Nyt tuoli ei enää keiku
Yksinkertainen ratkaisu hankalaan ongelmaan.
Aseta tuoli tasaiselle alustalle ja selvitä kiiloja jalkojen alle pannen, minkä jalan tai jalkaparin eripituisuudesta keikkuminen aiheutuu.
Aineet ja tarpeet:
Viilun- tai vanerinpaloja
Jalan pään suojanastoja tai huopanappeja
Puuliimaa
Hiomapaperia
Vasara
Listasaha
Lyijykynä ja puupalikka
Pane tuoli tasaiselle ja kiinteälle alustalle. Merkitse jokaiseen jalkaan merkki samalle korkeudelle koko jalan ympäri. Tarvitset viivoja, kun lyhennät jalkoja sahaamalla ilman jiiriohjainta tai suorakulman apua. Jos käytössäsi ei ole jiiriohjainta ja asianmukaista listasahaa tai jalan muoto ei salli jiiriohjaimen käyttöä tai et pysty kiinnittämään tuolia liikkumattomaksi puristimilla, riittää, kun asetat tuolin kyljelleen tasaiselle alustalle ja sahaat jalat poikki merkkiviivaa pitkin rautasahalla.

Kiinnitä jalkoihin suojanastat, niin säästät mattoja. Jos et halua muovisia liukunastoja, liimaa niihin palat huopaa tai huopamattoa.

VINKKI:
Jos kysymys on vain muutaman millin heitosta, korjaus on usein kätevintä tehdä pienillä vaneri- tai puuliuskoilla, kartongilla tai esim. huopamaton paloilla. Liimaa niitä jalan alle puuliimalla. Levitä liima siveltimellä. Kun liimaukset ovat kuivuneet, saat leikattua reunat siisteiksi katkoteräveitsellä. Hio pohja kevyesti ja pyöristä reunat. Jos yksi jaloista on muita paljon lyhyempi, kaikkia muita lyhennettävä. Kiilaa lyhyt jalka ylemmäs, jotta saat istuimen vaakasuoraan. Vedä jalkoihin merkkiviivat lyijykynällä sopivanpaksuista palikkaa alla pitäen.

1. Pane tuoli tasaiselle ja kiinteälle alustalle.
Merkitse jokaiseen jalkaan merkki samalle korkeudelle koko jalan ympäri. Tarvitset viivoja, kun lyhennät jalkoja sahaamalla ilman jiiriohjainta tai suorakulman apua.

2. Jos yksi jaloista on muita paljon lyhyempi, kaikkia muita lyhennettävä. Kiilaa lyhyt jalka ylemmäs, jotta saat istuimen vaakasuoraan. Vedä jalkoihin merkkiviivat lyijykynällä sopivanpaksuista palikkaa alla pitäen.


3. Jos käytössäsi ei ole jiiriohjainta ja asianmukaista listasahaa tai jalan muoto ei salli jiiriohjaimen käyttöä tai et pysty kiinnittämään tuolia liikkumattomaksi puristimilla, riittää, kun asetat tuolin kyljelleen tasaiselle alustalle ja sahaat jalat poikki merkkiviivaa pitkin rautasahalla. 

4. Kiinnitä jalkoihin suojanastat, niin säästät mattoja. Jos et halua muovisia liukunastoja, liimaa niihin palat huopaa tai huopamattoa.

VINKKI: Muovinastat sopivat matolla peitetylle lattialle. Huopanapit sopivat parhaiten matottomalle, sileälle lattialle.