Kuinka ostat joululahjan hänelle jolla on jo kaikkea?
Jos lahjansaajalla on jo kaikki hilavitkuttimet maan ja taivaan väliltä, pitää päästää mielikuvitus valloilleen ja keksiä jotain mitä ”lahjottava” ei osaisi koskaan odottaa saavansa!
Vakoile!  
Vakoile!
Pidä korvat auki pitkin vuotta, sillä jopa hän jolla on jo kaikkea, saattaa jossain vaiheessa lipsauttaa ”aina himoinneensa sitä yhtä huivia” tai ”etsineensä ikuisuuden Garpin maailman ensipainosta”.
 
Rahasta viis  
Rahasta viis
Jos lahjan saajalla on jo kaikkea maan ja taivaan väliltä, hänelle ei todennäköisesti merkitse juurikaan joululahjan rahallinen arvo. Tunnearvo on sitäkin tärkeämpi, älä siis unohda katsastaa myös kaikkein edullisimpia lahjaideoita.
 
Omin käsin onneen  
Omin käsin onneen
Mikset antaisi vaikkapa itsekudottua villapaitaa tai lapasia ja myssyä? Omin käsin laaditut lahjat saavat vastaanottajansa takuuvarmasti hyvälle mielelle.
 
Luksusta  
Luksusta
Mikäli kuitenkin päätät lahjoa todellisella luksuksella häntä jolla on jo kaikkea, on luksuksen silloin syytä olla todella yletöntä. Jonkinlaisesta ääriesimerkistä käyköön Gresson huippukallis Mp3-soitin.
 
Rauhaa  
Rauhaa
Mitä vaikeampaa jollekin on keksiä kivaa joululahjaa, sen varmemmin juuri hänen tapauksessaan toimii kirja. Hyvän kirjan äärellä kiireisinkin urapyssy malttaa rauhoittua hetkiseksi.
 
Klassista  
Klassista
Mikä on lahjansaajan lempisarja? Pyhimykset ja kojakit ja columbot ovat tätänykyä hyvin saatavilla dvd-bokseina, Frendeistä ja muista uudemmista klassikkosarjoista puhumattakaan.
 
Huipputekniikkaa  
Huipputekniikkaa
Jos päädyt antamaan elektroniikkaa, varmista että tuote on viimeisintä huipputekniikkaa – eilispäivän tuotteet eivät vaativaa lahjansaajaa tyydytä. Harkitse vaikkapa Polarin G3 gps-paikanninta jos ”lahjottava” on sporttinen tapaus!
 
Ei vain tavaraa  
Ei vain tavaraa
Pikkulapsille kelpaavat tunnetusti vain kovat paketit, mutta aikuiselle joulun paras lahja voi olla myös jotain immateriaalista, kuten liput loppuunmyytyyn konserttiin tai vaikka pöytävaraus kaupungin kuumimpaan uutuusravintolaan.
 
Muisto sinusta  
Muisto sinusta
Mainio lahja on sellainen, joka kulkee saajansa mukana päivästä toiseen. Koruja edullisempi vaihtoehto tässä kategoriassa on esimerkiksi tyylikkäästi designattu alumiinipintainen usb-muistitikku tietokoneeseen.
 
Yllätysmomentti  
Yllätysmomentti
Ennen kaikkea lahjan pitää olla jotain, mitä sen saaja ei koskaan osaisi kuvitellakaan saavansa – miten olisi vaikkapa lahjakortti tanssikursseille?
 
Vinkki!
Jos lahjansaajalla on jo kirjaimellisesti aivan kaikkea, mikset antaisi lahjaksi hyväntekeväisyyttä? Vuohi Nepaliin tai osuus lehmästä afrikkalaiseen kylään!