Pussillinen näppylähanskoja isälle ja aviomiehelle? Ei nyt sentään, mutta mies arvostaa käytännöllistä lahjaa maustettuna ripauksella luksusta.
Lahjasta iloa myös itselle  
Lahjasta iloa myös itselle
Siippa unohtakoot vanhat antiperspiranttinsa ja iloitkoon vaimon/äidin/tyttären antamasta trendikkäästä partavedestä, josta on iloa myös lahjan antajalle.
 
Nojatuolimatka  
Nojatuolimatka
Lähetä kiireinen isukki nojatuolimatkalle hyvän matkakirjan tai opaskirjan kanssa.
 
Tekniikkaa  
Tekniikkaa
Useimmat miehet ovat hulluna tekniikkaan. Kuuma vihje: tämän joulun hittituote on autonavigaattori!
 
Maailman pienin lahja  
Maailman pienin lahja
Teknofriikki arvostaa muutaman gramman painoista lahjaa: 8 gigan muistikorttia elämän kaikkiin tallennustarpeisiin.
 
Helppoja tekstiilejä  
Helppoja tekstiilejä
Jos päädyt antamaan vaatelahjan, muista releiden helppohoitoisuus. Kuka tahansa mies arvostaa paitaa, jota ei tarvitse silittää!
 
Huono idea  
Huono idea
Ei, uudet talvirenkaat eivät ole erityisen romanttinen lahja. Eihän nainenkaan halua löytää omasta lahjapaketistaan paistinpannua tai pussillista papiljotteja?
 
Riko rajoja  
Riko rajoja
Jos lahjansaaja on rokkimiehiä, anna hänelle levyllinen Miles Davisin parasta jazzia. Mikäli hän harrastaa klassista musiikkia, yllätä hänet Nightwishilla!
 
Yksinkertaista, osa I  
Yksinkertaista, osa I
Parhaat ”miehiset” lahjat ovat yksinkertaisia: tuhti villapaita tammipakkasille, liput oman suosikkijoukkueen kotimatsiin, mieluisan harrastelehden vuositilaus, pullollinen korpikonjakkia lämmikkeeksi.
 
Yksinkertaista, osa II  
Yksinkertaista, osa II
Töiden vuoksi matkustava arvostaa yksinkertaista lahjaa, joka helpottaa elämää reissussa. Universaaliadapteri sähkölaitteille, lentosukat, kauniit nahkakannet passille…
 
Aikaa  
Aikaa
Aika on rajallinen hyödyke, jonka valmistus on lopetettu ja josta kaikilla on pulaa. Paras joululahja kroonisesta aikapulasta kärsivälle miehelle on lahja, joka pakottaa hänet ottamaan aikaa itselleen. Miten olisi vaikka lahjakortti ratsastuksen alkeiskurssille?
 
Vinkki!
Ota selvää mitä kirjoja tai sarjiksia miehesi on poikasena lukenut – antikvariaatista löytynyt täydellinen kokoelma Aku Ankan taskukirjoja tai kattava setti Etsiväkaksosia voi olla hänelle historian paras lahja.