Mikä kukka sopii isälle?

Sisustus
Isänpäiväkukan valinta on helppoa, kun siihen ottaa rempseän asenteen. Oikeasti kukkien valinta ei ole salatiedettä - tarvitaan vain pilkettä silmäkulmaan ja pikku hetki aikaa.

Leikkokukat ihan kaikille

Leikkokukat sopivat vähintään kahdentyyppisille isille: tyylitietoisille ja niille, jotka käyttävät mattoveistä melkeinpä mihin tahansa – remonttihommista ruoanlaittoon.

Tyylitietoinen isä nauttii leikkokukkien jalostuneesta täsmäkauneudesta, eri kukkien taiteellisesta yhdistämisestä ja kukkakimppuun liittyvästä käsityön leimasta. Mattoveitsi-isä taas iloitsee siitä, että jälleen on keksinyt uuden käytön veitselleen. Huipputerävä mattoveitsi on nimittäin ehdottomasti parhaita työkaluja, kun paketista juuri kuoritun kukkakimpun varsiin pitää viiltää uudet imupinnat. Helpoiten tämä sujuu leikkaamalla joka varren tyvestä sentin pala pois ennen kimpun laittamista maljakkoon. Maljakossa on tietysti kukkavirkisteellä terästettyä vettä, jotta kukat pysyvät ryhdissään pitkään.

Tulilatva tuunaajalle ja tarkkasilmäiselle

Tulilatva on oikea kukka isälle, joka harrastaa intohimoisesti jotain niin, että unohtuu pitkiksi ajoiksi omiin ajatuksiinsa. Kukkien kastelu voi siinä touhussa jäädä vähemmälle. Tulilatva kestää ilman vettä vaikka viikon putkeen, joten se on varma valinta satunnaiselle kastelijalle.

Tulilatva käy myös tarkan värisilmän omaavalle isälle, sillä värejä on joka sisustukseen ja vaatetukseen sopivasti. Tulilatvan kukinta kestää minimihoidollakin viikkokausia, joten samoilla kasveilla mennään vaikka joulukukka-ajan alkuun saakka.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Syklaami säästeliäälle

Jos isä asuu talossa, jossa on lasiveranta tai lasitettu parveke, syklaami on näin leutona syksynä oivallinen isänpäivälahja. Syklaami viihtyy ulkona, kun lämpötila on vielä ripauksen plussan puolella, eikä se heti hätkähdä pientä pakkastakaan. Viileässä syklaamia ei tarvitse kastella kovin usein, joten se kukkii kauniisti ilman isoja toimenpiteitä. Pakkasten tultua syklaami kannattaa kyllä nostaa sisälle.

Syklaami on myös euroistaan tarkan ja lämmityskuluissa säästävän isän lahjakasvi. Se pitää viileästä, joten villasukissa viihtyvä isä ja syklaami ovat oivallinen pari.

Paavalinkukka pohdiskelevalle

Paavalinkukka sopii pohdiskelevalle isälle. Latinankieliseltä sukunimeltään paavalinkukka on nimetty Saintpauliaksi, eli sen olisi voinut kuvitella saaneen nimensä pyhän Paavalin mukaan. Kyseessä on kuitenkin paavalinkukan luonnosta ”löytäneen”, nimeltään von Saint Paul-Illaire. Paavalinkukan saavan isän ei siis tarvitse olla normaalia pyhempi – ihan tavallinen elämä riittää.

Paavalinkukka sopii lahjakukaksi myös niille isille, joiden parrankasvu ei välttämättä ole kolmea millimetriä päivässä. Paavalinkukka on nimittäin karvainen ihan omasta takaa. Paavalinkukka myös kukkii innokkaasti uudelleen, kunhan sitä ei päästä kuivettumaan korpuksi kasteluiden välillä.
 

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Gerbera vauhdikkaalle

Vauhdikkaan ja monta rautaa tulessa pitävän isän lahjakukka on ilman muuta gerbera. Gerberan pyöreässä kukinnossa on yli kolmesataa kukkaa, jotka avautuvat reippaassa tahdissa riehakkaaksi värimyrskyksi. Kun isällä on meno päällä, gerberan kukinnot seurailevat ilmavirtauksissa iloisesti käännähdellen.

Gerbera pitää valoisasta paikasta, kuten moni vauhdikas isäkin. Tasainen kastelu takaa pitkän kukinnan. Pienten nuppujen päälle ei kuitenkaan kannata kiireissään lorotella kasteluvettä, sillä niillä on taipumusta homehtua liiassa märkyydessä.

Princettia perusteelliselle

Princettia on joulutähden lähisukulainen. Sen sukupuussa on tutun joulukukan lisäksi jotain muutakin Euphorbia-suvun kasvia. Kasvi on markkinoilla niin uusi, ettei sille ole vielä edes keksitty virallista suomalaista nimeä.

Aina ajoissa olevalle isälle princettia sopii kuin hanska kouraan. Princettia on nimittäin ottanut varaslähdön pimenevien iltojen tunnelmaan. Väreiltään se ei ole lainkaan jouluinen, ja se kestää kauniina monta viikkoa. Princettia on ehdottomasti lämpimästä pitävän isän kasvi, sillä se vierastaa avoimia tuuletusikkunoita ja vetoisia nurkkauksia.
 

MAINOS
MAINOS LOPPUU