Lapsuuden muistot  
Lapsuuden muistot
Muistele omaa lapsuuttasi ja mielilahjojasi. On varsin mahdollista, että nykypäivän lapset pitävät ihan samoista asioista!
 
Lapsen ikä  
Lapsen ikä
Turvallisuus ennen kaikkea, siksi pikku pilteille ei tulisi ostaa vanhemmille lapsille tarkoitettuja leluja. Hanki alle 3-vuotiaille vain sellaisia leluja, joissa ei ole irtoavia pikkuosia. Pidä tämä seikka mielessä myös silloin jos lahjansaajalla on pikkuveljiä tai -siskoja.
 
Pulmapelit  
Pulmapelit
Parhaat lelut ovat hauskoja ja kehittäviä. Siksi Rubikin kuution kaltaiset pulmapelien klassikot ovat kivoja joululahjoja, joista iloitsee koko perhe.
 
Turvallisuus  
Turvallisuus
Vähän isommalle lapselle kännykkä on mahtava juttu, mutta myös turvallisuusvaruste. Helppokäyttöisiä peruspuhelimia saa nykyisin jopa alle 50 eurolla.
 
Lukeminen kannattaa aina  
Lukeminen kannattaa aina
Lukemisen tapa ja kulttuuri opitaan jo lapsena. Jos haluat jälkikasvusi harrastavan lukemista aikuisiällä, on harrastus parasta opettaa hänelle jo nuorena. Kokeile vaikka Tammen rakastettavia Kultaisia kirjoja.
 
Trendit  
Trendit
Ennen kuin ostat vaatelahjaa kouluikäiselle, ota selvää päivän trendiväreistä ja -merkeistä. Ne nimittäin vaihtuvat yllättävän usein. Tavaratalon myyjät osaavat kertoa mitkä merkit ovat kuuminta hottia juuri nyt ja mitkä ovat ihan viime tiistaita!
 
Yksinkertaista  
Yksinkertaista
Lasten mielestä parhaat lelut ovat usein hämmästyttävän yksinkertaisia. Kuinka paljon iloa voikaan tuottaa vaikkapa taskulamppu?
 
”Tyttöjen” ja ”poikien” lelut  
”Tyttöjen” ja ”poikien” lelut
Pidäthän lahjoja ostaessasi mielessä, että tyttökin voi tykätä pallopeleistä ja isosiskon nukkekoti voi tuottaa paljon iloa myös pikkuveljelle. Tyttöjen ja poikien leikeissä on eroja, mutta vähemmän kuin me aikuiset aina uskommekaan.
 
Jaettu ilo on paras ilo  
Jaettu ilo on paras ilo
Kannettava dvd-soitin on kenen tahansa lapsen unelmalahja, mutta superjuttu myös vanhemmille: takapenkki pysyy hiljaisena koko mummolareissun ajan…
 
Kuitit talteen  
Kuitit talteen
Jemmaa ostokuitit varmaan talteen, sillä lapsella on iso todennäköisyys saada jouluaattona uudet luistimet kaksien vanhojen rinnalle. Varmista myös tuotteiden vaihto-oikeus.
 
Vinkki!
Mainio lahja voi olla myös lupaus kylpyläreissusta tai laivaristeilystä – kunhan luvattu matka toteutuu nopeasti joulun jälkeen, sillä lapset eivät halua odottaa kuukausikaupalla kivaa ”lahjamatkaa”!