Valaisimet päädyssä. Sami Syrjälahden suunnittelema Hohto-pääty sopii 120-180 cm leveille joustinsängyille. Päädyn leveys on 200 cm. Sängyssä on molemmilla puolilla omat hipaisuvalaisimet. Päätyä ei kiinnitetä sänkyyn, vaan se seisoo omin jaloin. Korkeus ilman jalkoja 100 cm, jalkavalinnalla voi säädellä korkeutta. Hohto-pääty valmistetaan pyökkiviilutetusta kalustelevystä, värivaihtoehtoina tummanruskea ja syksyn uutuus valkoinen. Valmistettu Suomessa. Pääty ilman jalkoja valkoisena 457 euroa. Myynti Isku.


Pehmeä pinta. Kestävällä mokkamaisella kankaalla reunoistaan päällystetty, kaksoisjousitettu Soft-runkopatja on helppo imuroida ja pyyhkäistä kostealla puhtaaksi. Luonnonvalkoinen keskiosa on pehmeää mirror-tikattua kangasta. Tummaksi petsatut, 18 cm korkeat tolppajalat kuuluvat pakettiin. Rungolla ja jousituksella on 10 vuoden takuu. Dreamland Soft -runkopatja alkaen 249 euroa. Sijauspatja alkaen 69 euroa. Myynti Hobby Hall.


Tikapuuhylly tarjoaa tilaa ja menee tarvittaessa kokoon taittuvan runkonsa takia. Hyllyille mahtuvat niin herätyskello, koriste-esineet, yölamppu kuin kirjat. Mitat 40 x 133 cm, hyllyjen syvyydet 19,5, 29 ja 39 cm, hyllyjen paksuus 1,5 cm. Valmistettu mdf-levystä. Hinta 39,90 euroa. Myynti Hobby Hall.


Väriä! Harri Koskisen muotoilema UNIIKKI-vuode yhdistää uusimmat tekniset ratkaisut ja sisustuksellisuuden. Sängyn voi sijata sille suunnitellulla peitolla, tyynyllä ja lakanoilla. Irtopäällyskankaan voi pestä. Valittavana on kolme verhoilua ja kaksi kokoa, 90 x 210 cm ja 120 x 210 cm. Värit musta, tummanharmaa ja keltainen. Metalliset trumpettijalat ja pääty nojailutyynyineen kuuluvat kokonaisuuteen. Hinta alkaen 1 770 euroa. Myynti Asko.


Osa sisustusta. Unigold-joustinsänkypäätyyn voi valita verhoilukankaan Iskun laajasta kangasvalikoimasta. Myös erikseen myytävän niskatyynyn ja sängynsuojuksen voi verhoilla, vaikka eri kankailla. Päädyn leveydet 80, 90, 120, 160 ja 180 cm. Koko 160 cm näkyvältä puolelta verhoiltuna alkaen 268 euroa. Kaksipuoleinen verhoilu erikoistilauksena. Myynti Isku.


Lisätilaa! Choco-sängyn sokkelissa on kätevää säilytystilaa. Tapani Laukkasen suunnittelema sänky valmistetaan Suomessa. Koot 120 x 200 cm ja 160 x 200 cm. Sänky on tummanruskeaksi petsattua pyökkiä. Sokkeliosa on harmaa. Choco-sänky 120 x 200 cm 877 euroa, myynti Isku.


Jämäkkä Futon. Valikoimassa on patjoja eri kovuuksilla erilaisille nukkujille. Figo-lepotuoli ja -varavuode käsittelemätöntä tai wengen väristä mäntyä. Neljä eri asentoa ja kaksi leveyttä, koot 70 x 200 cm ja 120 x 200 cm. Hinnat alkaen 345 euroa, sisältäen rungon, patjan kuvan kankaasta ja niskatuen. Myynti Futon Bed Shop.


Laatutietoiselle kelpaavat kuninkaallisena hovihankkijana meriittiä saaneet Vi-Spring-sängyt. Englantilaiset, käsin tehdyt Vi-Spring-vuoteet valmistetaan kokonaan luonnonmateriaaleista, ja rungoilla sekä jousilla on ikuinen takuu. Vuoteissa on myös hyvä ilmanvaihto. Sarjaan on saatavilla myös päätyjä ja laatikollisia vuodekehikoita. Myynti Viemerö Beds.


Biedermaier-tyyliä. Bettina-joustinsängynpääty on tummanruskeaksi tai pyökinsävyyn petsattua koivua, päädyn leveys 165 cm. Saatavana myös parisänkykoossa 160 x 200 cm. Hinta 195 euroa, yöpöytä 180 euroa. Myynti Isku.


Komea MELBU-parisänky on käsinmaalattu, joten jokainen sänky on yksilöllinen. Sängyssä on säädettävät sängynlaidat, joten siinä voidaan käyttää eripaksuisia patjoja. Materiaaleina rottinki, massiivimänty ja puukuitulevy, mitat 160 x 200 cm. Sälepohja, patja ja vuodevaatteet myydään erikseen. MELBU sopii yhteen MALM-sarjan kalusteiden kanssa. Sängyn hinta 283 euroa, patjat myydään erikseen. Myynti Ikea.


Romanttinen. HEMNES-sivupöytä on Carina Bengsin kynänjälkeä. Sulavalinjainen pöytä on valmistettu massiivikoivusta ja -pyökistä. Kansi karkaistua lasia, pöydän halkaisija 45 cm. Hinta 99 euroa, myynti Ikea.


Ylellistä nukkumista. Tempur Supreme -parivuoteen 160 x 200 cm hinnat alkaen 4 830 euroa. Kuvan kokonaisuuden hinta 5 880 euroa. Myynti esimerkiksi Vepsäläinen.

Suorat linkit jutussa esiintyvien yritysten yhteystietoihin: www.suomela.fi/sangyt508