Analogiset tv-lähetykset ovat historiaa ja viimeistään nyt on aika harkita digisovittimen ostamista. Vaihtoehtoja löytyy kaikista hintaluokista.
Antenni vai kaapeli?  
Antenni vai kaapeli?
Aivan ensimmäiseksi pitää ottaa selvää, kuuluuko oma talous antenni- vai kaapelijakelun piiriin. Molemmat vaativat lähetysten vastaanottamiseen oman sovittimensa.
Erillislaite vai sisäinen digivastaanotin?  
Erillislaite vai sisäinen digivastaanotin?
Digisovitin voi olla erillislaite tai television sisään integroitu. Mikäli olet joka tapauksessa lähiaikoina päivittämässä telkkariasi, kannattaa harkita digitelevisiota. Jos nykyinen televisiosi on vielä käypä peli pitkäksi aikaa, erillinen digiboxi on taloudellisesti järkevämpi ratkaisu.
Television liitännät  
Television liitännät
Tarkista televisiosi liitännät ennen kuin valitset digisovittimen. Mikäli nykyisessä televisiossasi ei ole scart-liitäntää, sinun pitää hankkia sellainen digiboksi, joka voidaan liittää telkkariin perinteisen antennikaapelin välityksellä.
Tekstitys  
Tekstitys
Tekstityksen toimiminen riippuu digisovittimesta. Kodinkoneliikkeen myyjältä kannattaa varmistaa, että tekstitykset toimivat kyseisellä laitteella ja että ne ovat myös kytkettävissä pois päältä.
Ajansiirto  
Ajansiirto
Mikäli videonauhurin ajastintoiminto oli joskus muinoin paras kaverisi, kannattaa sinun ostaa tallentava digisovitin. Päämäärättömälle kanavapujottelijalle riittää ”kansalaisboxi”, joka on huomattavasti edullisempi kuin tallentava laite.
Maksu-tv  
Maksu-tv
Mikäli olet harkinnut maksullisen kanavapaketin hankkimista, nyt on oikea aika tehdä päätös, sillä Viasatin ja Canal+:n omat vastaanottimet toimivat digisovittimina ja yleensä laitteen saa ilmaiseksi tilatessaan kanavapaketin.
Yhteensopivuus  
Yhteensopivuus
Tarkista, että digisovittimen kaukosäädin toimii yhteen televisiosi kanssa – näin säästyt sohvapöydän ”kapulaviidakolta”.
Hdtv  
Hdtv
Teräväpiirtolähetyksiin (hdtv) ollaan siirtymässä näillä näkymin vuonna 2010. Silloin joudut joka tapauksessa hankkimaan uuden digiboksin – ellet kaukonäköisesti valitse jo nyt laitetta jossa on hdtv-valmius.
Sisustus  
Sisustus
Kenen tahansa olohuoneessa tv-taso alkaa pikkuhiljaa muistuttaa Nasan lennonjohtohuonetta. Television sisälle integroitu digisovitin vähentää ainakin yhden purnukan laitepinosta ja johtosotkukin on piirun verran maltillisempi.
Merkkitietoisuus  
Merkkitietoisuus
Tutun viihde-elektroniikkamerkin ostaminen on helppoa, mutta viitseliäs digi-ihminen lukee alan testejä ja huomaa yllätyksekseen, että testivoittajat ovat usein ihan ”vieraita” merkkejä (Humax, Topfield jne.). Älä jää jumiin siihen yhteen ainoaan merkkiin, jota olet suosinut jo kideradioiden ajoista lähtien!
Vinkki!
Jos tv-kuva näyttää uudesta digisovittimesta huolimatta kehnolta, ei vika yleensä ole boxissa vaan scart-liittimessä. Laadukkaaseen scart-liittimeen kannattaa satsata.
 
Edullinen (Hinnat ja mallit vuodelta 2007)
 
Matsui digiboksiParas ostosMatsui MATDVBT1207E, 34,90 €
Maksuttomille digikanaville sopiva perusboxi tuskin rasittaa yhdenkään kanavapujottelijan kukkaroa – hintahan on suorastaan ällistyttävä!
 
Philips digiboksiPhilips, 59 €
Huokeaksi hinnoiteltu jokamiehen digisovitin sisältää kaksi scart-liitäntäpaikkaa ja arkikäytön vaatimat perustoiminnot.
 
Digiality digiboksiDigiality T-2001cx, 89,90 €
Kortinlukijalla varustettu perusboxi maanpäällisille digilähetyksille. Laite sisältää hintaansa nähden erinomaisen määrän liitäntöjä.
 
Finlux digitvFinlux 20FLD745W, 576,90 €
20-tuumainen lcd-näyttö sisäisellä digivirittimellä sisältää tarvittavan määrän liitäntäpaikkoja sekä kansalaisten elämää helpottavan simppelin valikkojärjestelmän.
 
Keskihintainen
 
Medion digiboksiMedion MDT4040PVR, 438,90 €
Kovalevyllä, kortinlukijalla ja kahdella digivirittimellä varustetusta superkoneesta riittää koko perheelle: kanavapaikkoja on vaatimattomasti 2000.
 
Kaon digiboksiKaon KCFN620, 435 €
160 GB:n kiintolevyllä varustettu kaapelivastaanotin on menestynyt testeissä ja viehättää suorituskyvyllään: voit katsoa samanaikaisesti yhtä ohjelmaa ja tallentaa kahta.
 
Humax digiboksiToimituksen valintaHumax PVR9200c, 469 €
Näppärällä ajansiirtotoiminnolla varustettu kaapelitalouksien uutuusboxi, jonka 160-gigainen tallennin nappaa sisälleen jopa sata tuntia ohjelmaa.
 
JVC digitvJVC LT-32DA8ZU, 1099 €
Sisäänrakennetulla digisovittimella ja HD-valmiudella varustettu lcd-näyttö, jonka vasteaika on vain 6 ms – kelpaa siis perheen pleikkaripojillekin!
 
Kallis
 
Vision digiboksiVision VDT8080B, 549 €
Todellinen hevijuuserin valinta: kahden virittimen laitteella voi tallentaa kolmea ohjelmaa samanaikaisesti! Tallennustilaa 80 tuntia.
 
Topfield digiboksiTopfield TF5100PVR, 549 €
Kaapeliverkkoon tarkoitetun järeän digisovittimen 250-gigaisella kiintolevyllä on tallennustilaa 130 tunniksi. Ei pitäisi loppua kesken.
 
Panasonic digiboksiJänninPanasonic DMR-EX95VEGS, 717,90€
Digivirittimellä varustettu 250 GB:n kovalevytallennin maanpäällisiin digilähetyksiin. Erikoisuus: sisältää myös VHS-videonauhurin!
 
Sharp digitvSharp LC-37XD1E, 2099 €
Sisäänrakennetulla digivirittimellä varustettu 37-tuumainen teräväpiirtotelevisio soveltuu nopean vasteaikansa (6 ms) ansiosta niin leffojen katseluun kuin pelaamiseenkin.