Ostoksilla Länsi-Suomessa: Lasin kimallusta
Etsitkö lasia käyttöön tai koristeeksi? Tehtaanmyymälöiden valikoimat ovat runsaat ja lasitaiteilijoiden gallerioista löydät aarteita, joita muilla ei ole.
TEKSTI ANNE KYTÖLÄ
KUVAT MIKKO LEHTIMÄKI JA LASIGALLERIAT JA -MYYMÄLÄT
Humppilan Lasi  
Humppilan Lasi
Lasitehtaantie 5, Humppila
0204 39 3517, iittalagroup.fi
Joka päivä kesä-elokuussa 8–22 ja syys-toukokuussa 8 – 21
Humppilassa voit seurata lasinpuhaltajien työtä ja tehdä lasiostoksia Iittala Groupin tehtaanmyymälässä, jossa on ykkös- ja kakkoslaadun lasitavaran lisäksi myös Arabian ja Hackmanin tuotteita.
Lasilla-maljakot  
Lasilla, Lasi-Kostamo
Hallimestarinkatu 20, Kaarina
puh. (02) 469 0588, lasilla.fi
Ma-pe 9–17, la 10–14 (kesälauantait kiinni)
Käsinpuhallettua suomalaista käyttö- ja taidelasia. Tuotteisiin saa halutessaan käsin tehdyn kaiverruksen tai vaikka hiekkapuhalluksella tai laserilla tehdyn logon.
 
Studio Hippoglass
Lillandsvägen 89-2, Nauvo
(02) 4651 380, hippoglass.com
Joka päivä 10–18
Lasinpuhaltaja Jari-Matti Solin puhaltaa taidelasia filigraani- ja incalmo-tekniikoilla. Suuria maljakoita ja vateja, juomalaseja, karahveja, tuikkuja, paperipainoja ja muita koristeita; uniikkituotteita. Tuotteita voi ostaa myös verkkokaupasta.
Lasistudio  Lasikuu  
Lasistudio Lasikuu
Turuntie 557, Kemiö
040 540 1223, lasikuu.fi
Joulu- ja kesämyymälä, tarkista aukiolo
Sara Ilveskorpi ja Juha Kortevuori ovat erikoistuneet lasin yhteensulatus- ja uunivalutekniikoihin. Juhan ominta aluetta ovat naivistiset eläinhahmot. Sara käyttää mielellään kierrätyslasia. Taiteilijat tekevät tuotteita myös tilauksesta. Lasikuun verkkokaupasta voi ostaa ikkunakoristeita, vateja ja koruja.
Iittala  
Iittalan Lasimäki, Iittala
0204 39 3512, iittalagroup.fi
Joka päivä touko-elokuussa 9–20 ja syys-huhtikuussa 10–18
Legendaariset Aalto-maljakot valmistetaan Iittalassa, joten valoisassa ja avarassa tehtaanmyymälässä on tilaisuus nähdä maljakoiden koko kirjo eri väreineen ja kokoineen. Lasitavaran lisäksi Arabian posliinia ja Hackmania.
Lasipuhaltamo Lasimme  
Lasinpuhaltamo Lasimme
Hallimestarinkatu 20, Kaarina
040 910 4583
Auki sopimuksen mukaan
Eri tekniikoilla valmistettuja yksilöllisiä koriste- ja käyttöesineitä. Paljon erilaisia eläinhahmoja.
Viasetti  
Viasetti
Humppilan Lasitorni, Lasitehtaantie 11, Humppila
(03) 424 9160
Joka päivä 9-18
Viasetin tehtaanmyymälä Lasitehtaan vieressä on täpösen täynnä, sillä lasin lisäksi myynnissä on muutakin lahja- ja koristetavaraa. Lasiset maljakot, tuikut, linnut ja erilaiset figuurit valmistetaan Toijalan lasistudiossa.
Muurla Design Marketing  
Muurla Design Marketing
Muurlantie 9, Muurla
(02) 0711 8899, muurla.com
Ma-la 8.30–18, su 10–18
Pääasiassa Muurlan lasitehtaalla valmistettuja taide-, sisustus- ja koristelasitavaraa, esimerkiksi juomalaseja, joita koristavat maalaustaiteemme klassikot. Tuotteita saa myös verkkokaupasta. Kokeilu- ja poistoerien tuotteita myydään erikoistarjouksissa.
Nuutajärven Lasikylä  
Nuutajärven Lasikylä
Pruukinraitti, Nuutajärvi
Aukioloajat vaihtelevat, tarkista www-sivuilta
Upea shoppailupaikka lasin ystävälle: mm. maljakoita, kynttilänjalkoja, veistoksia, lasitauluja, persoonallisia valaisimia, koriste-esineitä ja lasihelmiä. Iittala Groupin tehtaanmyymälän lisäksi vanhassa, tunnelmallisessa pruukimiljöössä on lasitaiteilijoiden gallerioita ja työtiloja sekä lasinpuhaltajia kouluttava lasikoulu Tavastia. Myös oppilastöitä on myynnissä, ja voit seurata sekä opiskelijoiden että lasitaiteilijoiden työskentelyä. Taiteilijoiden töitä voi ostaa myös nettimyymälästä.
Lasistudio Jan Torstensson  
Lasistudio Jan Torstensson
Kauvatsantie 216, Kiikoinen
0400 479 096, lasistudio.fi
Auki sopimuksen mukaan
Lasitaiteilija Jan Torstensson on erikoistunut kierrätetystä pakkauslasista valmistettuihin lasituotteisiin, kuten maljakoihin, juomalaseihin, lasikoruihin ja tuikkulyhtyihin. Lasiesineiden valmistumista voi seurata Lasinavetassa, jossa myös myymälä sijaitsee.