MAINOS

Pääkirjoitus 3.12: Ovi auki kevääseen!

Sisustus

Huhtikuussa märkä maa höyryää ja mullan tuoksu huumaa.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Vaikka säätiedotus lupaa vielä yöpakkasia, on ihan pakko hakea kotiin jo muutama kevätkukka. Kevään tulo ja luonnon herääminen on aina yhtä sykähdyttävää. Vuodenaikojen vaihtelu on lahja, josta on helpoin nauttia näin kesän kynnyksellä, erityisesti puutarhamyymälöissä…

Siellä käykin kuhina, enkä yhtään ihmettele sitä. Siellä voi suunnitella kesän kukkaloistoa ja unelmoida uudesta puutarhakalustosta. Enkä ole ainoa innostuja, sillä uusimpien tutkimusten mukaan suomalaiset haluavat laittaa ja sijoittaa pihaan ja puutarhaan, ja se nähdään myös asunnon arvoa nostavana seikkana.

Pihasta halutaankin tehdä olohuoneen jatke, miksei myös keittiön. Sinne hankitaan ainakin ruokailuryhmä, grilli, kasvihuone, josta voi poimia pöytään tuoreet luomuvihannekset ja kaiken huipennukseksi palju, jossa voi rentouttaa puutarhatöissä kipeytyneitä lihaksia. Suomalaiset haluavat nauttia omasta pihasta ja ulkoilmaelämästä täysillä.

Rentoutumisen lisäksi pihalla riittää monenlaista puuhaa, puutarhan koosta riippuen. Parhaimmillaan se on yhdessäoloa perheen, ystävien ja myös naapureiden kesken, jotka pikkuhiljaa kaivautuvat esiin pesistään. Pihakausi avataan virallisesti Vappuna, satoi tai paistoi. Siihen mennessä, jos lumet ovat sulaneet, on kalusteet ja grilli saatava esiin.

Minulla tämä kevät kuluu omaa pientä pihaa etsiessä. Asuntonäytöissä huomioni kiinnittyy nyt entistä enemmän puutarhaan, siihen, jota vasta haaveissani laittelen.

Kaikki ulos nauttimaan!

Silja Vesterinen,

päätoimittaja

silja.vesterinen@suoramedia.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kevät pääkirjoitus suomela