Pääkirjoitus 5.12: Lomatunnelmia

Sisustus
On aika ladata akut ja nauttia kesästä.

Tämän lehden ilmestyessä Suomen kesä on kauneimmillaan ja päivä pisimmillään. Lomakausi pyörähtää käyntiin täällä Suomelassakin heti juhannuksen jälkeen. Pikagallup toimituksessa paljasti ihania lomasuunnitelmia: matka Italiaan, veneilyä, aidan rakentamista, katon korjausta ja mökkeilyä. Itse lähden mökille lataamaan akkuja. Lomatunnelmaan kuuluu myös olennaisesti grillaaminen, joka meidän mökillä tehdään perinteisellä pallogrillillä. Tänä vuonna aion opetella paistamaan hampurilaisia, joista innostuin Hans Välimäen haastattelun myötä, katso sivu 24.

Suomelan lukijakilpailu Suomen kaunein talo on päättynyt. Talojen kuvia ladattiin lähes 400 kpl ja ääniä annettiin yhteensä 35 000 kpl. Voittajaksi valitsimme lappeenrantalaisen Villa Saran, joka hurmasi meidät kauniilla yksityiskohdillaan ja yksilöllisyydellään. Voittajataloon pääset tutustumaan ensi numerossa.

Mielestäni tärkeintä lomassa on kiireettömyys ja aikatauluttomuus. Aika tuntuu pysähtyvän, kun ei tarvitse miettiä mitä ehtii tai mihin on menossa. Ainakin viikon haluan vain leijua toimettomuudessa. Sitten onkin taas mukava tehdä retki vaikka lähellä sijaitsevalle Iittalan lasitehtaalle. Mukaan tarttuu aina jotain pientä omalle mökille ja tuliaiseksi ystävien kesäpaikkoihin. Rauhassa vietetyn oman ajan jälkeen voi taas nauttia kesän iloista täysillä.

Kiireetöntä kesää ja lomaa,

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Silja Vesterinen,

päätoimittaja

silja.vesterinen@suoramedia.fi

MAINOS
MAINOS LOPPUU