Pääkirjoitus 6.11: Kodin lämpö

Sisustus
Miten kaunis sanapari, ja samalla niin paljon erilaisia mielikuvia herättävä. Nopea gallup toimituksessa tuotti seuraavia tuntoja: takkatuli, tuikkuja, kodin sisustus, rakkaita ihmisiä, hyvä tunnelma tai sitten superkonkreettisia asioita: sähkölasku, kolminkertaiset ikkunat, savupiippu, lämmitysjärjestelmä, ilmalämpöpumppu…

Oli merkitys jokaiselle mikä tahansa, niin kodin lämpö lienee meille kaikille tavoiteltavan arvoista. Yhdelle se merkitsee savupiipun korjaamista, toiselle energiankulutuksen säätämistä ja kolmannelle elämän muiden osa-alueiden remontoimista. Itselleni uusi työpaikka kuuluu tähän elämän muiden osa-alueiden remontoimiseen ja nähtäväksi jää laajeneeko tämäkin remontti, niin kuin usein käy.

Silloin kun tämä lehti jaetaan postilaatikoihin, on jo talvi tai se on aivan nurkan takana. Talven pimeät illat ovat omalla tavallaan ihania. On lupa painaa jarrua. Voi rauhassa heittäytyä kotisohvalle kuppi kuumaa juomaa kädessä suunnittelemaan tulevia remontteja. Tai antautua haaveiluun, mitä jos sittenkin toteuttaisin pitkäaikaisen haaveeni ja rakennuttaisin omakotitalon? Tai syventyä mielipuuhaani, lehtien ja kirjojen lukemiseen.

Minulle kodin lämpö merkitsee tunnelmointia kynttilöiden ja takkatulen äärellä rakkaiden ihmisten ja hyvän ruoan parissa. Hiihtolenkin ja saunan jälkeen. Villasukat jalassa. Ihan rauhassa ja hymy huulilla.

Nauttikaa myös toisistanne!

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Silja Vesterinen, päätoimittaja

PS. Tämä Suomela-lehti on vuoden viimeinen numero. Seuraavaksi tapaamme 13.2.2012.

MAINOS
MAINOS LOPPUU