Kuva Arabia

Kodintekniikka helpottaa elämää monella tavalla. Se säästää usein myös energiaa ja luo turvallisuutta. Uudisrakentajan on jo rakennusvaiheessa hyvä suunnitella tulevan kotinsa sähkövedot niin, että ne mahdollistavat erilaisten ratkaisujen käyttöönoton myöhemminkin.

Vanhemman talon älytekniikkaratkaisut ovat rajoitetumpia, mutta mahdollisuuksia löytyy siltäkin saralta. Erilaiset hälytysjärjestelmät ovat hyvä esimerkki: laitteistoja ja palvelupaketteja löytyy joka kukkarolle. Lue esittelymme sivuilta täältä. Älykkäisiin kodinratkaisuihin voit tutustua tässä jutussa.

Jouluun on tämän lehden ilmestyessä vain noin kuukausi. Sivuiltamme löydät mukavaa täydennystä pukin konttiin. Miten olisi vaikkapa kotiteatterilaitteisto koko perheen iloksi? Tai biotakka parhaalle ystävälle tai tärkeälle läheiselle?

Tärkeintä on kuitenkin muistaminen ylipäätään. Lisää tänä vuonna joulukortttilistalle vanha ystävä tai etäinen sukulainen, josta et ole kuullut pitkään aikaan ja tuotat takuuvarmasti iloisen yllätyksen!

Remontti, olipa kohteena keittiö, kylpyhuone tai muu tila on myös varmasti koko perhettä ilahduttava joululahja. Tässä vaiheessa sitä ei välttämättä enää ehdi jouluksi toteuttaa, mutta tuli takkaan ja suunnittelemaan – ensi vuonna kotitalousvähennyskin tukee korjausrakentamista jopa 6 000 eurolla perhettä kohti!


Polttopuita takkaan kannattaa ladata muutenkin mahdollisimman usein – se lämmittää paitsi taloa myös mieltä. Ja säästää energiaa! Ellei takkasi ole varaava, voit muuttaa sen sellaiseksi takkasydämen avulla – ja energiaa säästyy vielä enemmän. Aiheesta voit lukea ensi vuoden puolella myös Suomelasta. Kannattaa pysyä kuulolla!

Joulunodotusta & hyvää loppuvuotta! Suomela 1.09 ilmestyy 23.2.2009.

 

JOHANNA LEHTO
Päätoimittaja, tekniikan ystävä ja ehdottomasti jouluihminen.