Kun auringon lämmön tuntee iholla ja näkee miten lumet sulavat, tulee väkisin kevättuulelle. Auringon pilkahdukset herättävät innostuksen aloittaa kodissa pieni tai isompi remontointiprojekti. Käsillä tekeminen on uskomattoman rentouttavaa ja rauhoittavaa: voi keskittyä vain ja ainoastaan sen hetkiseen tekemiseen ja unohtaa kaiken muun.

Keväisin on hyvä aika tarkistaa talon kunto talven jäljiltä. Tässä numerossa tarjoammekin sinulle muun muassa hyödyllistä tietoa kattojen tiili- ja kivipintojen suojaamisesta sekä sokkelin pinnoitteen uusimisesta. Lisäksi Suomelan puutarhaekspertti Sinikka antaa vinkkejä ja neuvoja kevään puutarhahuoltoon. Jos ei ole halua tai jaksamista suurempaan remontointiprojektiin, kodin kevätpiristys hoituu helposti ja edullisesti pienellä sisustamisella. Inspiraatiota löydät sivuilta 44 – 45.

Lopuksi vielä erittäin iloisia uutisia: Kansallisen Mediatutkimuksen KMT:n mukaan Suomelan lukijamäärä on kasvanut 64 000 lukijalla ja jatkamme maamme ylivoimaisesti suurimpana asumisen, rakentamisen ja puutarhan lehtenä*. Kiitos kaikille lukijoille luottamuksesta!

Aurinkoista kevättä,

Suomelan toimitus

* 1,29 miljoonaa lukijaa (KMT Lukija 2010)