Mökki maalla, punainen tupa ja perunamaa ovat monien kesäinen unelma. Suomalaiset ovat tunnetusti mökkikansaa ja vietämme ainakin osan lomasta mökkeillen. Ulkona puuhastelu, kalastus, grillaus ja saunominen ovatkin loistavia keinoja irtiottoon.

Nykyään yhä useampi näistä kesäasunnoista on lämpimällä vedellä, sähköllä ja huippuelektroniikalla varusteltu kakkoskoti. Jos mökkisi on ainakin osan vuodesta tyhjillään, huoli turvallisuudesta saattaa olla aiheellinen. Kesämökin modernista turvajärjestelmästä voit lukea sivulta 38 alkaen.

Turvallisuudesta kannattaa myös huolehtia, jos kesäinen puuhastelusi tapahtuu yläilmoissa. Sivulla 42 on tärkeitä ohjeita turvalliseen työskentelyyn kodin tai mökin katolla. Näiden lisäksi esittelemme tässä numerossa kauniin ja helppohoitoisen kukkamaan ja Ostoksilla-osiossa pääset tutustumaan pihakiveysten trendeihin. Kodin pienten tuholaisten tunnistamiseen ja torjuntaan saat hyödyllisiä vinkkejä sivulta 46 alkaen. Mökkipuuhasteluiden ja kesähelteiden ollessa kuumimmillaan, saat virkistystä rakentamalla kätevän pihasuihkun. Ohjeet löydät sivuilta 34-35.

Vaikka kesällä energiaa riittää ja kaikki tuntuu mahdolliselta, niin muista pistää välillä rukkaset naulaan ja nauttia luonnosta ja hiljaisuudesta.

Mukavia lukuhetkiä kesäpäivien iloksi!

Suomelan toimitus

Ps. Suomela 5.11 ilmestyy 19.9.  

Palautetta numerosta 3.11: Artikkelissa Kivipolku salaiseen puutarhaan mainittiin ratapölkkyjen käytöstä puutarhan somisteena. Niiden myynti ja käyttö on kielletty vuonna 2003 myrkyllisyytensä vuoksi. Lisää aiheesta täällä >