MAINOS

Näin paistat kinkun jouluksi: parhaat kinkun paisto-ohjeet

Sisustus

Huippukokki Aki Wahlman kertoo selkeät ohjeet, joiden avulla jokainen onnistuu valmistamaan herkullisen joulukinkun, kuorrutuksen ja kastikkeen tänä vuonna.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Kinkkuvinkkejä

– Testaa ajoissa mittarin toimivuus, jos sitä on edellisen kerran käytetty viime jouluna. Laita lasiin kuumaa vettä ja paistomittari veteen. Jos lämpötila alkaa nousta, mittari toimii.
– Älä käytä uunin kiertoilmatoimintoa, kun paistat kinkkua. Suurelle, vähärasvaiselle ruhonosalle sopii paremmin perinteinen uuninlämpö.
– Vanha sääntö tunti per kilo on voimassa, mutta tärkeämpää on käyttää paistomittaria. Mittari laitetaan keskelle kinkkua, ei kuitenkaan luun viereen.
– Kun kinkkumittari näyttää 80 astetta, kinkku on kypsä ja erittäin murea.
– Taittele leivinpaperista reilun 10 senttimetrin levyinen kaistale, kääri se folioon ja leikkaa kaistaleen toiselta puolelta 1-2 sentin välein reilun 5 sentin pituisia hapsuja. Kiedo koriste potkan ympärille.
– Jäähtyneestä kinkusta voi heti pakastaa osan, jos tietää, ettei kaikkea tule syötyä jouluna. Kinkkua voi käyttää hernekeiton lisäksi piirakoihin, pasteijoihin ja pizzoihin.
– Kinkkupusseja voi käyttää myös kinkun säilyttämiseen ja pakastamiseen.

Haastateltava: Aki Wahlman, kokki
Toimittajat: Eva Loikkanen ja Maarik Leppä
Tuotanto: Deski.fi 2011 ja Euracon Oy


Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

joulu jouluruoat jouluruoka ruoka ruokareseptit