Näin paistat kinkun jouluksi: parhaat kinkun paisto-ohjeet

Sisustus

Huippukokki Aki Wahlman kertoo selkeät ohjeet, joiden avulla jokainen onnistuu valmistamaan herkullisen joulukinkun, kuorrutuksen ja kastikkeen tänä vuonna.

Kinkkuvinkkejä

– Testaa ajoissa mittarin toimivuus, jos sitä on edellisen kerran käytetty viime jouluna. Laita lasiin kuumaa vettä ja paistomittari veteen. Jos lämpötila alkaa nousta, mittari toimii.
– Älä käytä uunin kiertoilmatoimintoa, kun paistat kinkkua. Suurelle, vähärasvaiselle ruhonosalle sopii paremmin perinteinen uuninlämpö.
– Vanha sääntö tunti per kilo on voimassa, mutta tärkeämpää on käyttää paistomittaria. Mittari laitetaan keskelle kinkkua, ei kuitenkaan luun viereen.
– Kun kinkkumittari näyttää 80 astetta, kinkku on kypsä ja erittäin murea.
– Taittele leivinpaperista reilun 10 senttimetrin levyinen kaistale, kääri se folioon ja leikkaa kaistaleen toiselta puolelta 1-2 sentin välein reilun 5 sentin pituisia hapsuja. Kiedo koriste potkan ympärille.
– Jäähtyneestä kinkusta voi heti pakastaa osan, jos tietää, ettei kaikkea tule syötyä jouluna. Kinkkua voi käyttää hernekeiton lisäksi piirakoihin, pasteijoihin ja pizzoihin.
– Kinkkupusseja voi käyttää myös kinkun säilyttämiseen ja pakastamiseen.

Haastateltava: Aki Wahlman, kokki
Toimittajat: Eva Loikkanen ja Maarik Leppä
Tuotanto: Deski.fi 2011 ja Euracon Oy


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

joulu jouluruoat jouluruoka ruoka ruokareseptit


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: