Siirry pääsisältöön

Osallistu kilpailuun!

Voit voittaa Tempur-tyynyn

Laajakaistayhteys on yhä useammassa kotitaloudessa

Sisustus
Viestintäviraston teettämän tutkimuksen mukaan laajakaistaliittymiä on nyt 68 prosentissa kotitalouksista. Laajakaista on edennyt viime vuosina harppauksenomaisesti suomalaisiin kotitalouksiin, sillä edellisenä vuonna liittymiä oli 59 prosentissa kotitalouksista. Alueellisesti tarkasteltuna laajakaistan levinneisyydessä on kuitenkin eroja.

Lähes kolme neljästä internetin käyttäjästä katsoo, että vähintään yhden megabitin yhteys riittää heidän käyttötarpeisiinsa. Joissain maakunnissa jopa yli 80 prosenttia käyttäjistä arvioi tarvitsevansa vähintään yhden megabitin yhteyden.

Suomalaiset ovat ottaneet myös mobiililaajakaistan rivakasti käyttöönsä. Mobiililaajakaistaliittymä on nyt 11 prosentilla laajakaistakäyttäjistä, kun edellisenä vuonna osuus oli vain yhden prosentin verran. Useimmilla mobiililaajakaistakäyttäjistä on käytössään sekä kiinteä- että mobiililaajakaistaliittymä.

Tutkimuksen mukaan enää vajaalla kolmanneksella suomalaistalouksista on käytössään lankapuhelin. Matkapuhelinliittymä on sen sijaan lähes jokaisella suomalaisella.

Suomalaisista 13 prosenttia on hankkinut itselleen 3G-kytkykauppaliittymän, mikä on likimain sama kuin edellisenä vuonna. Muulla tavalla kuin kytkykaupalla hankittuja 3G-puhelimia on sen sijaan hankittu selvästi edellisvuotta enemmän. 3G-matkapuhelimia on 16 prosentilla niistä käyttäjistä, joilla on muuten kuin kytkykaupan kautta hankittu matkapuhelin. 3G-matkapuhelimen hankkimisen jälkeen lähes puolet käyttäjistä ilmoitti käyttävänsä aiempaa enemmän internetiä ja sähköpostia.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Internet- eli VoIP-puheluiden käyttö on lisääntynyt edellisen vuoden 21 prosentista 24 prosenttiin internetin käyttäjistä.

Suomen Kyselytutkimus Oy haastatteli 2000:ta 15-79-vuotiasta kuluttajaa Manner-Suomen alueella 11.11.-8.12.2008.

Telepalveluiden käyttötutkimus 2008 ja tulosten maakunnallinen tarkastelu ovat osoitteessa www.ficora.fi.

MAINOS
MAINOS LOPPUU