Samsungin vuoden 2009 tuotekokoelma keräsi ennennäkemättömät 46 CES Innovation Awards -tunnustusta

”Kuluttajaelektroniikassa ollaan siirrytty laitteiden yhteensulautumisesta laitteiden tuottamien palveluiden yhteensulautumiseen. Kun yhteensulautuneet laitteet ja ratkaisut kohtaavat kuluttajien elämät, syntyy aivan uusia käyttäjäkokemuksia”, kertoo Jongwoo Park, Samsungin digitaalisesta mediasta vastaava toimitusjohtaja. ”Visiona on edistää uusia ja mielenkiintoisia elämäntyylejä langattoman käyttäjäkokemuksen kautta. Tämä käyttäjäkokemus on emotionaalinen, intuitiivinen, sisällöltään monipuolinen ja ympäristöä kunnoittava.”

Led-televisiot esiteltiin omana erillisenä tuoteryhmänään

Led-tv on upean näköinen, energiapihi ja kuvanlaadultaan loistava, erittäin ohut taulutelevisio. Se on yhtä helppo ripustaa seinälle kuin taulu. Keskeisiä teemoja ovat langaton mediakokemus ja laitteiden, palveluiden ja sisältöjen keskinäinen kommunikaatio.

Uudet led-televisiomallit pyrkivät määrittämään kuvanlaadun, energiatehokkuuden ja ultraohuen muotoilun uuden tason. Vuoden ensimmäisellä puoliskolla mm. Samsung tuo markkinoille 40-55-tuumaiset led-televisiot, joiden värien toisto ja kontrasti ovat ensiluokkaiset. Led-televisiot sopivat myös ympäristöystävälliseen ajattelutapaan: ne kuluttavat 40 prosenttia vähemmän energiaa verrattuna tavallista loisteputkitekniikkaa käyttäviin lcd-televisioihin. Led-televisioissa käytetään valodiodeja. Led-televisioiden energiankulutus on erittäin pieni eikä niissä käytetä elohopeaa.

Oikotie internetiin television kautta – Internet@tv on täällä

Samsung laajentaa internetin käyttömahdollisuuksia television kautta. Internet@tv-palvelu on osa Samsungin medi@2.0-mediaratkaisua. Sen avulla käyttäjä pääsee internet-sisältöihin käsiksi widgetien kautta. Ne ovat oikoteitä internetiin suoraan tv-ruudulta. Televisioon ladattavia widgetejä tulee koko ajan lisää ja samalla lisääntyvät television internet-sisällöt.
Vuoden 2009 7-, 8- ja 9-mallistojen led-, lcd- ja plasmatelevisiot tukevat uutta palvelua, samoin 6-sarjan lcd-televisiot. Internet@tv-palveluun pääsee television ethernet-porttiin kytketyn johdon tai vaihtoehtoisesti langattoman wifi-yhteyden kautta.

Internet@tv on alusta internet-sovelluksille, joihin käyttäjä pääsee television widgetien kautta. Esimerkkejä internet-sisällöistä ja -palveluista ovat Flickr, YouTube, sosiaaliset verkostot, sähköposti ja pelit.