MAINOS

Asumisen ideoita – puutalo, jossa on kaikki kohdallaan

SisustusTalo

Viisihenkisen perheen elämä on välillä yhtä karusellia, mutta viimeistä piirtoa myöten omiin tarpeisiin suunniteltu koti helpottaa arjen hulinaa. Valkoisessa puutalossa on kaikki palaset paikoillaan.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Kodin sisustus on sekoitus klassikoita ja perushuonekaluja. Arne Jacobsenin Fritz Hansenille suunnittelema Egg-tuoli on aitiopaikalla: ikkunamaisema on kuin suuri taulu, ja tunnelmaa luo lisäksi Conturan kiertoilmatakka.

Kaksi vuotta sitten kevään korvilla Hanna ja Jaakko Husarin tontilla oli täysi tohina päällä: talonrakennusprojektin maatyöt aloitettiin maaliskuussa 2015 ja vain kahdeksan kuukautta myöhemmin Hanna ja Jaakko pääsivät kantamaan muuttolaatikoita uuteen kotiin lastensa Hildan (12), Hermannin (10) ja Hertan (4) sekä Coton de Tuléar -koira Lukan kanssa. Vaikka kaksikerroksinen talo nousikin rivakasti, oli oman kodin rakentamisesta haaveiltu jo pidempi tovi. Suunnittelutyöt alkoivat, kun täydellinen tontti kivenheiton päästä Kankaanpään keskustasta löytyi.

– Kotimme on piirretty omien suunnitelmiemme pohjalta. Otimme Jukkatalolta talopaketin, mutta palkkasimme timpurit pystytykseen ja muihin rakennustöihin. Halusimme pitää langat omissa käsissämme koko projektin ajan ja hoidimme itse muun muassa aikataulutuksen ja sisustusmateriaalien hankinnan. Kirvesmiesten lisäksi rakennuksella ahersi Jaakko aina iltaisin ja viikonloppuisin, Hanna kertoo.

Jukkatalo valikoitui talopaketin toimittajaksi hyvän hinnan ja asiakaspalvelun ansiosta. Perheen toivomukset huomioitiin pohjapiirroksia tehdessä, ja arkkitehdit auttoivat myös muutamien ongelmakohtien ratkaisuissa ja rakennesuunnittelun hienosäädössä.

Puutalo

↑ Kodin kiintokalusteet on valmistettu Esan levykalusteessa. Keittiön takaseinän ovet ovat kuviokohdistettua tammiviilua, tasot valkoista kvartsia.

Kaikki lähti keittiöstä

Perheen unelmissa oli kaksikerroksinen moderni puutalo, jonka olohuoneessa olisi suuret ikkunat ja avoin tila yläkertaan. Tällainen koti myös rakennettiin.

– Aluksi haaveilimme kivitalosta tai kivitalon näköisestä puurakenteisesta talosta, mutta sitä ei kaava tontillamme sallinut. Jouduimme siis hiukan muuttamaan suunnitelmiamme ja halusimme puutalon, Hanna sanoo.

210-neliöisen puutalon yläkerrassa ovat makuuhuoneet ja kiireisiin arkiaamuihin suunniteltu kylpyhuone. Hektistä arkea helpottaa myös eteisen tilava vaatehuone, jonka liukuoven taakse voi heittää ulkovaatteet kotiin tullessa ja itse eteisaula säilyy siistinä.

Keittiö on kodin keskipiste. Oikeastaan koko talon suunnittelu lähti keittiöstä, sillä juuri tältä alalta sekä Hannalla että Jaakolla on vankka kokemus.

– Perheyrityksemme on myynyt keittiöitä ja muita kodin kiintokalusteita jo yli 30 vuoden ajan, Esan levykalusteen toimitusjohtajana työskentelevä Jaakko sanoo.

– Oli mahtavaa suunnitella meille sopivat kiintokalusteet koko kotiin, kun aiemmin tätä työtä on tehnyt muille, Hanna lisää.

Keittiön suunnittelussa onkin huomioitu ruuanlaittoa rakastavan perheen tarpeet ja panostettu yksityiskohtiin. Esimerkiksi niemekkeeseen sijoitettu aamiaiskaappi kätkee sisälleen liudan pienkoneita ja uunin alapuolella olevassa kaapissa on sisälaatikot jauhoille ja muille kuiva-aineille. Laatuun on panostettu, esimerkiksi kestävä ja helppohoitoinen Silgranit-allas on nappivalinta lapsiperheelle.

Puutalo

Alakerran omassa siivessä on tilava tervaleppälauteinen sauna, jonka löylyistä pääsee suoraan terassille vilvoittelemaan. Saunan kupeeseen sijoitetussa kodinhoitohuoneessa on ajateltu janoisia saunojia, sillä alakaapistoon on integroitu pieni jääkaappi saunajuomille.

– Kodinhoitohuone on varmaan talomme suunnitelluin huone. Pyykinhuoltotilan lisäksi se toimii pukuhuoneena, ulko-oven edessä on kurasyöppö ja kaappiin on piilotettu harjapäinen letku. Pyykinpesukoneen ja kuivausrummun lisäksi tilassa on kuivauskaappi, laatikossa ulosvedettävä silityslauta ja paljon säilytystilaa, Hanna luettelee.

Puutalo

↑ Eteisaulan katon upotuksessa on käytetty Dream-ledin nauhavalaisinta. Lattialaatat ovat Värisilmän valikoimasta.

Hillitty värimaailma ja paljon valoa

Värimaailma on kautta talon rauhallinen ja lämmin, tosin lastenhuoneita piristävät omat väriläiskänsä.

– Halusimme materiaalien olevan laadukkaita ja aikaa kestäviä. Puumateriaalina parketissa, osassa tasoja ja kalusteovia on valkaistua tammea, laatoissa harmaan sävyjä ja suurin osa seinistä on maalattu valkoiseksi, Hanna kertoo.

Tärkeä osa tunnelmaa on sisään tulvivan luonnonvalon lisäksi oikeanvärinen ja huomaamattomasti toteutettu valaistus. Kodin kaikkien lamppujen värilämpötila on 4 000 kelviniä eli valo on juuri sopivan valkoista, ei liian kellertävää eikä sinertävää.

– Led-nauhalla saa toteutettua monenlaisia epäsuoran valon ratkaisuja. Katon tai seinän kautta heijastuva valo ei häiritse kirkkaudellaan tunnelmointia, mutta antaa kuitenkin mukavasti yleisvaloa, Hanna vinkkaa.

Puutalo

↑ Moderni puutalo on omien piirustusten pohjalta tehty Jukkatalo. Takapihan kivipengerrys tuo pihaan ryhtiä.

Seuraavaksi puutarhaprojekteja

Harkiten suunnitellussa talossa on kaikki kohdallaan, mutta puutarhassa sen sijaan riittää puuhaa ja uusia ideoita syntyy aina vain lisää.

– Suunnitelmissa ovat kesäkeittiön rakentaminen, pihan laatoitus tai asfaltointi sekä pienen kasvimaan perustaminen. Pihaan mahtuu myös uusia istutusalueita. Paljon ajatuksia pihan osalta odottaa toteutumistaan, mutta kaikkea tarkoitus tehdä heti, puutarha ei kai koskaan tule valmiiksi, Hanna naurahtaa.

Puutarhaprojektien etenemistä voit seurata Hannan Arjen karusellissa -blogista.

Puutalo

↑ Isojen ikkunoiden alaosassa on liukuovi terassille. Harjattu, valkaistu ja lakattu Parlan tammiparketti hallitsee lähes kaikkia kodin tiloja.

Kolme tapaa rakentaa puutalo

1. Muuttovalmis talo on helpoin tapa kiireiselle, myös räätälöitynä.

2. Sisusta itse -vaihtoehdossa koti rakennetaan viimeistelyä vaille valmiiksi.

3. Talopaketti puolittaa rakentamisen vaivan verrattuna pitkästä tavarasta rakentamiseen. Elementtiasennuksen jälkeen voi rakentaa omaan tahtiin.

Lue lisää www.jukkatalo.fi

Puutalo

Vanhempien makuuhuoneen ikkunasta näkee olohuoneeseen avautuvan maiseman. Pimennys onnistuu napin painalluksella, sillä ikkunoissa on kauko-ohjattavat rullaverhot.

Puutalo Puutalo

↑ Lastenhuoneissa on väriä! Photowall Grafiti Elements -valokuvatapetti ostettiin Seinäruususta. 

Puutalo

Kodinhoitohuoneen suunnitteluun panostettiin, jotta arki pyörisi paremmin. Tummanharmaat laatat ovat Laattapisteeltä.

Puutalo Puutalo

↑ Alakerran työhuone on myös musisointia varten. Pianoa soittaa Hilda.

Teksti: Elina Turunen, kuvat: Jenni Moilanen

Lue myös: Keittiöideoita – vanhan puutalon moderni keittiö, Puutalon maalaus – lue vinkit, Talopaketti tarpeidesi mukaan, Puutalon huoltomaalaus – maalarimestari vastaa, Talonrakennus: kun hartiapankki on pahasti pakkasen puolella, Rakentajan muistilista, Talopaketin valinta ja rakentaminen, Vinkkejä pääurakoitsijan kanssa asiointiin ja Ilmainen opas pientalon maarakennustöiden teettämisestä 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Jukkatalot koti muuttovalmis muuttovalmis talo muuttovalmistalo omakotitalo puutalo sisustaa


Lisää samasta aiheesta