MAINOS

Villa Lumous oli asuntomessujen yleisönsuosikki ja paras talo

Talo

Asuntomessujen 2014 paras talo -äänestyksen yleisön suosikiksi nousi Atrium-tyylinen kivitalo Villa Lumous. Lue ja katso kuvat!

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Yleisön suosikiksi nousi kohde numero 22, Villa Lumous. Villa Lumouksen rakennutti itselleen Pirjo ja Raimo Räisänen ja talon näytteilleasettajana toimi Forte Kivitalot. Äänestäjiä miellyttivät erityisesti voittajakohteen tilaratkaisut ja varuste- sekä laatutaso. Yhteensä Villa Lumous keräsi 11,95 prosenttia äänistä.

Villa Lumous voitti myös Parhaan sisustuksen ja Parhaan pihan yleisöäänestykset. Atriumtalossa viehättäneet tilaratkaisut oli jaettu niin että keskeiset sisätilat avautuvat laajojen ikkunaseinien kautta rakennuksen sisäpihalle ja edelleen Jyväsjärvelle. Yleisilmeeltään talo on vaalea ja valoisa, skandinaavisen funktionaalinen.

Villa Lumous sisäpihan uima-allas

Äänestäjät pitivät myös Villa Lumouksen atriumpihasta, jossa on uima-allas.

Villa Lumouksen sisustuksen ovat suunnitelleet Pirjo ja Raimo Räisänen sekä Laura Taponen. Sisustuksen tavoitteena on ollut harmoninen, rauhallinen ja toimiva koti, ja suunnittelussa on otettu vahvasti huomioon aktiiviset lapsenlapset. Äänestäjät pitivät myös Villa Lumouksen atriumpihasta, jossa on uima-allas. Pihan suunnittelusta vastasivat Veera Sanaksenaho ja Pasi Linna.

Drama Queen kerrostalokohde sijoittui toiseksi paras talo äänestyksessä

YIT Drama Queen parveke

Äänestyksen toinen sija meni kohteelle numero 43, Drama Queen, joka poikkeuksellisesti oli yksi messujen kerrostalokohteista. Drama Queenin näytteilleasettajana ja rakennuttajana toimi YIT Rakennus Oy.

Kohde jäi äänestäjien mieleen erityisesti sisustusratkaisuillaan sekä isolla parvekkeellaan. Sisustuksen suunnittelu oli Milla Alftanin käsialaa ja asunto oli suunniteltu kuvitteelliselle laatua ja luksusta arvostavalle sinkkunaiselle.

– Tämä on Asuntomessujen historiassa ensimmäinen kerta, kun kerrostalokohde sijoittuu toiseksi yleisöäänestyssarjassa, vahvistaa Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen.

Drama Queenin kolmen huoneen, keittiön ja saunan asunto on kooltaan 109 neliötä ja se sijaitsee tornitalon 12. kerroksessa. Lisäksi asunnossa on 24-neliöinen terassi. Kaikissa Maailmanpylvään huoneistoissa on parveke ja esteetön järvinäkymä Jyväsjärvelle.

Kontion moderni hirsiomakotitalo Laajaranta sijoittui kolmanneksi

Kontio Laajaranta

Kaupunkitaajamaan suunniteltu selkeälinjainen hirsitalo, Kontio Laajaranta

Kaupunkitaajamaan suunniteltu selkeälinjainen 133-neliöinen hirsitalo Laajaranta sai kiitosta hyvistä rakennusmateriaaleista sekä valoisuudestaan, joka korostui oleskelutilojen isojen maisemaikkunoiden ansioista.

”Hirren ekologisuus ja hyvä sisäilma ovat jo useimpien rakentajien tiedossa, mutta myös talon kaunis ulkonäkö, tilojen toimivuus ja sisustusratkaisut vaikuttavat valintaan. Messutalomme suunniteltiin näistä lähtökohdista. Halusimme esitellä modernin, toimivan ja selkeälinjaisen kaupunkihirsitalon”, Kontiotuote Oy:n kotimaan markkinointipäällikkö Raimo Louhimaa sanoo.

Kontio Laajaranta on toteutettu 243 mm paksulla lamellihirrellä ja nurkkaratkaisuna on käytetty Kontion City-nurkkaa, jonka avulla rakenteista saatiin erityisen tiiviitä.
Kontio Laajarannan luonnonläheisestä ja levollisesta sisustuksesta vastasi sisustussuunnittelija Kirsi Valanti.

Yksikerroksisessa Kontio Laajarannassa on neljä huonetta, keittiö ja saunaosasto, jotka on jäsennelty toimivaksi kokonaisuudeksi. Isojen maisemaikkunoiden ansiosta väljät oleskelutilat ovat valoisia ja ilmavan korkeita. Saunaosasto sijoittuu omaan rauhaansa rakennuksen toiseen päätyyn ja sieltä, kuten oleskelutiloistakin, on yhteys ulos terassille ja puutarhaan.

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

asuntomessut atrium kaupunkihirsitalo paras talo